Les fortes nevades deixen 3 morts més a Àustria

Una allau de neu ha atrapat a un grup d’esquiadors alemanys a l’oest del país que esquiaven en una pista tancada. Una quarta persona segueix desapareguda

La neu no dona treva al centre i est d'Europa | Twitter

El temporal de fred i neu no dona treva al centre i est d’Europa i cada cop són més les víctimes mortals i els incidents provocats sobretot per les fortes nevades. L’últim cas es va viure aquest cap de setmana a la regió alpina de Vorarlberg, a l’oest d’Àustria, on una allau de neu va atrapar a un grup d’esquiadors alemanys que recorrien una pista tancada d’una estació d’esquí. Tres d’ells van resultar morts i un quart segueix desaparegut.

Precisament, gràcies als senyals dels mòbils de les víctimes la policia va poder localitzar els cossos dels esquiadors, mentre que es segueix buscant la pista de l’altre persona desapareguda, la recerca de la qual es va suspendre per culpa de les intenses nevades que no s’aturen a la zona i que fan que el nivell d’alerta per noves allaus sigui extrem. Segons els serveis d’emergència, l’asfíxia i els diversos traumatismes que les roques i la neu van provocar als esquiadors són les causes directes de les morts.

Les nevades estan deixant gruixos impressionants | Twitter

 

Un temporal molt dur que continuarà uns quants dies

L’anticicló segueix instal·lat molt còmode a l’Atlàntic i a l’oest d’Europa, cosa que provoca que el fred polar continuï circulant cap al centre i est del continent, on les nevades són intenses des de fa molts dies i estan deixant molts estralls i víctimes mortals. De fet, almenys 13 persones ja han mort per culpa del temporal, sobretot a la zona dels Alps i al sud d’Alemanya.

Només a Àustria, l’exèrcit ha mobilitzat un miler de militars per ajudar a treure la neu de la via pública i les carreteres, així com assistir a la població, especialment als municipis més aïllats a les muntanyes. Una situació crítica que també s’ha viscut a Suïssa, nord d’Itàlia o Baviera, entre altres zones centrals i orientals d’Europa, on la neu ha arribat a la mateixa línia de la costa. L’alerta vermella per allaus es manté, ja que hi ha zones muntanyoses que acumulen més de 3 metres de neu, mentre que en ciutats principals s’hi ha acumulat fins a mig metre de neu.


Comentaris

envia el comentari