Neymar amb auriculars en una foto d'arxiu

Neymar perd la batalla judicial contra el Barça: condemnat a pagar 6,7 milions d'euros

Els tribunals han donat la raó al FC Barcelona

Els tribunals han donat la raó al  FC Barcelona i Neymar haurà de pagar 6,7 milions d’euros al club. Així ho ha anunciat aquest mateix divendres el Jutjat Social número 15 de Barcelona, qui ha desestimat la demanda del jugador.

La sentència  desestima íntegrament la demanda del brasiler, que reclamava el pagament de 43,6 milions d'euros per una prima de renovació, i estima en part la demanda presentada pel FC Barcelona, en virtut de la qual el jugador ha de retornar aquests 6,7 milions.

El club ha emès un comunicat

«El FC Barcelona expressa la seva satisfacció per la sentència dictada avui pel Jutjat Social 15 de Barcelona, en relació amb les demandes interposades entre el FC Barcelona i el jugador Neymar Jr en reclamació de la quantitat en rescabalament del 'signing bonus' subscrita en l'última renovació contractual», comunica el club.

Tot i que la sentència pot ser  recorreguda per part de Neymar i els seus advocats,  el Barça assegura que continuarà defensant «amb fermesa» els seus «legítims interessos». Aquesta sentència posa fi al judici, a la vista del qual el jugador no es va presentar malgrat viatjar a Barcelona

En el judici, el Barça va reclamar 22,5 milions d'euros a Neymar per incompliment del seu contracte, en fitxar amb el PSG l'agost de 2017. Per part seva, els advocats del jugador van reclamar al club català 43,65 milions  d'euros relacionats amb una segona part d'una prima de renovació.

L'advocat de Neymar, Germán Martínez, va explicar durant el judici que el Barça  va signar amb el jugador un contracte per cinc temporades  en 2013 però que l'1 juliol de 2016 van fer un nou contracte que «substituïa l'anterior» encara que l'anterior seguia en vigor.

Per la seva banda, el lletrat va detallar que en el contracte de l'1 de juliol de 2016 es va establir un 'signing prima' de 64,4 milions bruts, una quantitat que s'havia de pagar al jugador pel fet de signar, i que el pagament es va dividir  en 20,75 milions abans del 31 juliol d'aquest any i els restants 43,65 milions abans del 31 juliol del 2017, segona quantitat que no es va pagar.

El club defensa que Neymar va signar sabent que acabaria al PSG

Aquesta  xifra va ser dipositada davant notari per part del Barça, que va esgrimir que Neymar va renovar amb el Barça sabent que acabaria signant pel PSG després del pagament de la clàusula de rescissió de 222 milions d'euros.

L'advocat que va representar al FC Barcelona, Carles McCragh, es va oposar a la reclamació del jugador i va explicar que hi havia un primer contracte per cinc temporades, de 2013 a 2018, i que l'«incompliment l'últim any» per part de Neymar comportava que el club pogués reclamar 1,75 milions.

Segons l'advocat del Barça, es va fer el primer pagament de 20,75 milions de la prima per a aconseguir que el contracte referent als anys 2016-2021 es prorrogués a 2022, mentre que la segona quantitat  de 43,65 milions era una 'loyalty prima' a pagar «quan finalitzés el contracte i quan s'arribés a la temporada 2021-2022» per a  premiar la fidelitat  del jugador.