IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nissan deixarà de produir dos models a la seva fàbrica de la Zona Franca de Barcelona

La multinacional admet el poc èxit, i prefereix centrar-se en altres terrenys, com els vehicles elèctrics

Nissan deixarà de fabricar dos models a Barcelona per les baixes vendes
Nissan deixarà de fabricar dos models a Barcelona per les baixes vendes | cedida

La fàbrica que Nissan té a la Zona Franca de Barcelona experimentarà importants canvis aquest 2018. La multinacional japonesa ha anunciat una reorganització de la producció a la planta catalana, que implica que dos models de cotxes es deixaran de fabricar a mitjans d'aquest any, pel seu baix nivell de vendes. 

Els models afectats, segons 'El Periódico', són el Nissan Pulsar i la versió per a passatgers de la furgoneta compacta NV200. La seva producció s'aturarà els mesos de juny i juliol, respectivament. 

No afectarà la plantilla de treballadors

Ara bé, aquests canvis, segons asseguren des de l'empresa, no afectaran l'actual plantilla, de més de 4.000 treballadors, ja que aquest mateix any es començarà a produir una nova versió elèctrica, amb una bateria més potent, de la furgoneta eNV200. A més, cal recordar el volum cada vegada més gran de fabricació de les 'pick up' Alaskhan i X-Class, per a marques com Renault o Mercedes respectivament. 

Nissan deixarà de fabricar el Pulsar a Barcelona a partir de l'estiu
Nissan deixarà de fabricar el Pulsar a Barcelona a partir de l'estiu | Nissan.es

 

La producció del Nissan Pulsar, però, va suposar en el seu moment una inversió de 130 milions d'euros, i la negociació d'un acord amb el comitè d'empresa per abaixar el sou a les noves contractacions. La multinacional vol llançar un missatge de tranquil·litat, assegurant que la planta que actualment té a Barcelona «continua enfocada en el seu objectiu de ser un centre de producció d'alta qualitat i competitiva, per maximitzar les oportunitats futures».  

La multinacional es retira a mercats on té més èxit

Nissan es va llançar novament al mercat dels turismes compactes amb el Pulsar l'any 2014, però mai va acabar d'arribar a tenir l'èxit que s'esperava, amb vendes baixes en mercats estratègics com el Regne Unit. A la planta de Barcelona, en concret, es fabricaven unes 30.000 unitats anuals, quan les previsions eren arribar a les 80.000. 

Aquest any fiscal, Nissan preveu acabar amb 90.300 vehicles produïts a Barcelona, una xifra molt allunyada de les 200.000 que aspirava quan va anunciar el pla de producció dels nous models, i de les 110.000 unitats de l'exercici anterior. Ara, la multinacional ha optat per centrar-se en els terrenys on té més èxit, amb models com el conegut Qashqai. 

La marca ha assegurat en un comunicat que les decisions preses «són fruit d'un canvi en la demanda de mercat» dels clients europeus, i una nova tendència. És per això, asseguren, que l'enfocament de Nissan és el de reforçar el lideratge «en el segment de vehicles elèctrics i 'crossover». 


Comentaris

envia el comentari