ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Nissan augmenta un 2,5% l'oferta de salari net pels treballadors que es prejubilin

Sindicats i empresa es tornaran a reunir dijous per seguir negociant per evitar l'ERO

La direcció de Nissan proposa reduir la plantilla, de Barcelona, en 600 treballadors
La direcció de Nissan proposa reduir la plantilla, de Barcelona, en 600 treballadors | Cedida

La direcció de Nissan ha ofert un 82,5% del salari net per als treballadors que s'acullin a prejubilacions per assolir les 600 baixes que l'empresa exigeix per garantir la «competitivitat» de les plantes a la Zona Franca i a Montcada. En una reunió aquest dimecres, Nissan ha millorat la seva primera oferta, que era del 80% del salari net. 

L'anterior pla de jubilacions oferia un 90% del salari

Els treballadors, però, reclamen que es mantinguin les condicions de l'anterior pla de prejubilacions, que preveien un 90% del salari, així com increments salaris per sobre de l'IPC fins al 2021 i noves mesures d'organització de la feina. Nissan ha anunciat que hi haurà una nova reunió dijous. 

La reunió d'aquest dimecres ha estat la primera des que l'empresa nipona va anunciar el 12 d'abril la seva intenció de presentar un ERO, obrint així la porta a baixes forçoses si no hi ha un acord previ amb el comitè d'empresa. Direcció i treballadors ja s'havien reunit, sense l'opció d'un ERO sobre la taula, en quatre ocasions anteriorment.

El president del comitè d'empresa de Nissan, Juan Carlos Vicente, i d'un dels membres de la representació sindical, Pedro Lorenzo, davant de la planta de la Zona Franca
El president del comitè d'empresa de Nissan, Juan Carlos Vicente, i d'un dels membres de la representació sindical, Pedro Lorenzo, davant de la planta de la Zona Franca | ACN

 

Volien aconseguir 600 baixes voluntàries i prejubilacions

La intenció de Nissan era, en un primer moment, aconseguir les 600 baixes a través de baixes voluntàries i prejubilacions, però després d'encallar-se les converses, va anunciar plans per presentar l'expedient d'ocupació. Segons Nissan, la represa de les converses mostra la seva «clara aposta pel diàleg» per «seguir explorant vies d'avançar»

Es van reprendre les negociacions

El passat 12 d'abril, Nissan va anunciar que presentaria un ERO a les plantes de la Zona Franca i Montcada i Reixac davant de la manca d'acord en les reunions mantingudes fins a la data, i amb les que es pretenia cobrir les 600 baixes que demana l'empresa per garantir la viabilitat a Barcelona.

En un comunicat, Nissan va assegurar haver-se «vist obligada» a imposar un ERO, però les dues parts van decidir asseure's de nou a la taula el passat dimecres per tal d'intentar evitar mesures forçoses i aconseguir un acord per a baixes voluntàries i prejubilacions.


Comentaris

envia el comentari