IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

URGENT

🚑 La pandèmia segueix fora de control a Espanya amb 13.873 nous contagis

Nissan vol reduir la plantilla a 600 treballadors i invertir en una nova planta a Barcelona

La companyia també proposa inveritr 70 milions d'euros per a una nova planta de pintura que és una de les reivindicacions històriques dels treballadors

La direcció de Nissan proposa reduir la plantilla, de Barcelona, en 600 treballadors
La direcció de Nissan proposa reduir la plantilla, de Barcelona, en 600 treballadors | Cedida

Si bé fa quatre dies s'anunciava que Nissan podria reduir el personal de la seva plantilla a Barcelona, el president de Nissan a Europa, Gianluca Ficchy, ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa des de la planta de la Zona Franca, a Barcelona, que Nissan vol reduir la plantilla a Barcelona en 600 treballadors amb prejubilacions, baixes voluntàries i incentivades.

L'empresa automobilística confia a obrir aviat les negociacions amb els sindicats i cobrir les 600 places amb prejubilacions, baixes voluntàries i incentivades, de manera que s'eviti l'ERO. A canvi, la companyia proposa invertir 70 milions d'euros per a una nova planta de pintura, una de les reivindicacions històriques dels treballadors, i garantir així la «competitivitat» de la fàbrica. Els sindicats de Nissan ja han anunciat una roda de premsa per dimecres per valorar la proposta.

Els volums han caigut i la planta ha de ser el «més competitiva possible»

Els responsables de la marca han deixat clar que la inversió de 70 milions d'euros per a la planta de pintura per complir amb els requeriments mediambientals a partir del 2022 no es confirmarà, però, fins que no s'hagi tancat un acord amb els treballadors. El president de Nissan a Europa, Gianluca de Ficchy, ha destacat la «qualitat» dels productes fabricats a Catalunya. «Volem seguir invertint en aquesta planta, però la planta ha de ser la més competitiva possible», ha insistit el màxim dirigent de Nissan a Europa.

La direcció treballa amb l'escenari de 500 baixes per jubilació i 100 voluntàries per tal d'evitar presentar un ERO
La direcció treballa amb l'escenari de 500 baixes per jubilació i 100 voluntàries per tal d'evitar presentar un ERO | Cedida

 

Els directius de la marca nipona han recordat que els volums han caigut «significativament» i que ara la planta ha de ser el «més competitiva possible». La direcció de la multinacional ha insistit que no vol que siguin baixes traumàtiques, sinó que sigui a través de prejubilacions i baixes incentivades. En aquest sentit, treballa amb l'escenari de 500 baixes per prejubilació i 100 voluntàries. D'aquesta manera, es descarta per ara presentar un ERO perquè la direcció sosté que hi ha «suficients» treballadors que es podrien acollir a aquestes opcions.

Els directius veuen aquesta situació com una «oportunitat»

El president de Nissan Europa, Gianluca de Ficchy, ha afirmat que no treballa amb la hipòtesi que no hi hagi un acord perquè els sindicats de l'automoció «són madurs» i «entenen la situació» i, a més, s'oferiran condicions favorables als treballadors d'acord amb el mercat actual. Pel dirigent, el «timing és crucial» i tant ell com el vicepresident executiu adjunt de fabricació de l'aliança Nissan-Renault i Mitsubishi, han reiterat en veure la nova situació com una «oportunitat». 

De los Mozos també ha fet una crida a mirar el futur i «treballar junts». «No és el moment de mirar el passat, de coses que s'han complert o no s'han complert. Estem on estem», ha assenyalat el directiu. «L'important és que donem futur a la Zona Franca», ha continuat, que ha apuntat com un dels objectius arribar al 2021 en un escenari «d'estabilitat» i amb la «possibilitat de jugar el partit».

Es preveu que hi hagi un ajust d'entre 400 i 500 persones amb prejubilacions i baixes voluntàries
Els directius consideren que amb aquestes mesuren donen un futur a la planta de la Zona Franca | CEDIDA

 

La planta de Zona Franca és la que presenta més pèrdues

Per últim, Gianluca de Ficchy ha comentat que la planta de la Zona Franca, on la marca espera produir 60.000 vehicles aquest any, presentava més pèrdues que altres de les quals disposa la marca en altres punts del planeta i ha reiterat que per mantenir la rendibilitat s'han de reduir les despeses fixes.

Actualment, Nissan compta amb cinc centres de producció a l'Estat: Barcelona, Àvila i Cantàbria. La planta de la Zona Franca acull la seu comercial d'Espanya i Portugal. Nissan, que en l'anterior exercici fiscal va obtenir un benefici de 35 milions d'euros, disposa de 5.000 treballadors arreu de l'Estat.


Comentaris

envia el comentari