YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Nissan referma el compromís amb la planta que té a Catalunya

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, explica que els projectes d'inversió japonesos a Catalunya s'han duplicat en el darrer quinquenni

La consellera d'Empresa, Àngels Chacón, amb directius de Nissan a Japó el 13 de novembre
Nissan ha refermat el seu compromís amb la planta de Catalunya en una reunió amb la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, al Japó | Cedida

Nissan ha refermat el seu compromís amb la planta de Catalunya en una reunió amb la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, al Japó, segons ha informat el departament en un comunicat. La consellera s'ha reunit a Yokohama amb el vicepresident d'Afers Governamentals, Osamu Goto, i la directora de relacions internacionals de la companyia automobilística, Miyuki Takahashi. En la trobada, que s'ha celebrat a la seu central de la multinacional, Nissan també «ha agraït el suport de la Generalitat a la nova planta de pintura a la Zona Franca», que suposarà una inversió de 70 milions d'euros per part de l'empresa japonesa. Des de Nissan no han concretat més informació sobre la trobada i s'han alineat amb les declaracions de la consellera.

La consellera ha explicat que durant la trobada han compartit «projectes de futur sobre el sector de l'automoció i la mobilitat» i que la companyia «ha destacat l'excel·lent relació amb la Generalitat». Chacón ha explicat a l'empresa el pla de suport a la indústria de l'automoció i de la mobilitat engegat per Empresa per enfortir la competitivitat del sector. En la reunió també hi han participat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa. Aquesta s'emmarca dins la missió del Port per impulsar els vincles empresarials, logístics i institucionals entre Japó i Catalunya.

Es dupliquen els projectes d'inversió del Japó a Catalunya

Durant aquestes trobades, Chacón ha explicat que els projectes d'inversió del Japó a Catalunya s'han duplicat en l'últim quinquenni i han passat de ser 25 en el període 2009-2013 a 52 entre 2014 i 2018. Aquests han suposat una inversió de 930 milions d'euros i la creació de 4.100 llocs de treball, segons dades de l'fDI Markets del 'Financial Times'. En aquest sentit, destaquen els projectes d'inversió en automoció, serveis empresarials, equipament industrial, alimentació i tèxtil.

Reunió entre la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i directius de Nissan
Chacón s'ha reunit amb els directius de Nissan | Cedida

«Al llarg de les últimes dècades hem construït una sòlida relació comercial amb el Japó, i en l'àmbit de la inversió estrangera observem una clara consolidació d'aquestes relacions entre ambdós territoris», ha declarat Chacón. Ha afegit que es tracta del cinquè país en nombre de projectes d'inversió estrangera a Catalunya en l'últim quinquenni, «fet que posa de manifest la capacitat de Catalunya per atraure projectes tecnològics, altament innovadors i en sectors clau per a l'economia catalana».

267 filials d'empreses japoneses a Catalunya

Segons dades d'ACCIÓ, hi ha 267 filials d'empreses japoneses a Catalunya i el Japó és el segon país per volum d'inversió, només per darrera dels Estats Units, en projectes d'inversió que gestiona. De fet, Chacón ha recordat que una de les primers Oficines Exteriors de Comerç i Inversions que ACCIÓ va obrir va ser a Tòquio el 1988, conjuntament amb les de Nova York, San Francisco, Hong Kong i Milà.

Per últim, Chacón ha insistit que la Generalitat està «determinada» a afavorir les relacions comercials amb Japó i compta amb el Port com un dels aliats per a fer-ho. En aquest sentit, ha destacat el projecte conjunt Barceloc, per donar suport a les empreses asiàtiques que volen utilitzar Catalunya com el seu centre d'operacions a Europa i el Mediterrani.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari