Nissan i els sindicats no arriben a un acord: «S'obre un període d'incertesa»

Els representants demanaven garanties de futur per la resta de treballadors, però la direcció no ha acceptat la proposta
Trencades les negociacions per l'ERO entre la direcció de Nissan i els sindicats a Barcelona | CEDIDA

 

Preocupants notícies pel futur dels treballadors de Nissan de la seva planta a Barcelona. Les negociacions entre els sindicats i la direcció de l'empresa s'han trencat aquest divendres de matinada després d'una llarga reunió, segons han informat fonts dels representants dels treballadors.

 

Entre les propostes, la companyia oferia prejubilacions, baixes voluntàries i incentivades, per tal d’evitar l’ERO, a canvi d’invertir 70 milions d’euros en una nova planta de pintura. Mentre que els sindicats demanaven entre d'altres que la companyia es comprometés per escrit a no fer més acomiadaments fins al 2022 ni augmentar la proposta d'increment salarial.

 

 

«S'obre un període d'incertesa que no sabem com pot acabar»

Els sindicats asseguren que ha estat l'empresa la que s'ha aixecat de la taula de negociació després de no acceptar la seva petició de ni fer més acomiadaments fins d'aquí a tres anys en el cas que acceptessin la sortida ara de 600 treballadors entre les plantes de Barcelona i Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Des de CCOO, Miguel Ángel Boiza ha afirmat que la proposta d'increment salarial que fa l'empresa és insuficient perquè no s'apropa ni a l'IPC

 

 

Per la seva part, el director general de Nissan Motor Ibérica, Genís Alonso, ha lamentat l'actitud «irresponsable» dels sindicats en la negociació del conveni col·lectiu i ha alertat que ara s'obre una «dimensió desconeguda fora del control de Barcelona». Després que la reunió de negociació finalitzés sense acord Alonso ha declarat que «l'actitud irresponsable i poc madura dels sindicats obre un període d'incertesa que no sabem com pot acabar».

 

Juan Carlos Vicente, president del comitè d'empresa, i Pedro Lorenzo, membre de la representació sindical | CatalunyaDiari.cat
 

 

Nissan va oferir l’opció de prejubilar-se

Alonso ha defensat que la proposta feta per la companyia «respon a les principals demandes dels sindicats», amb un pla de baixes voluntàries i prejubilacions amb unes condicions «inigualables a Catalunya i Espanya» i que inclou la inversió en una nova planta de pintura.

 

 

El director general de Nissan Motor Ibérica ha defensat que aquesta proposta és «el millor futur» per a les dues plantes, els treballadors i les seves famílies en la situació actual i per això ha lamentat «profundament» que els sindicats hagin deixat perdre «una oportunitat única» per garantir aquest futur. Per la seva part, fonts sindicals han assenyalat que les condicions que oferia Nissan no eren acceptables perquè «no donaven prou garanties de futur» per a les plantes de producció de Barcelona.