Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Més de 50 llicències d'ús d'armes curtes i revòlvers a Tarragona

Armers, joiers o persones públiques són les que disposen de llicència de tipus B

Armers, joiers o persones públiques són les que disposen de llicència de tipus B | Cedida

 

Les armes estan relacionades a l'ús policial o als caçadors però, a més d'aquestes, a Catalunya hi ha expedides llicències de tipus B, les armes de foc curtes. En total, hi ha 654 persones que per la seva activitat diària de risc tenen aquesta llicència, segons ha explicat el cap d'intervenció d'armes i explosius de la Guàrdia Civil a Catalunya, el comandant Miguel Ángel Quesada. 

A Tarragona, 58 permisos d'armes curtes o revòlvers

La majoria de persones que tenen una llicència de tipus B, són armers, joiers o persones públiques, és a dir, aquelles persones que tenen una feina que implica un «risc especial». A Catalunya, hi ha un total de 654 persones que poden utilitzar armes de foc curtes. En els darrers anys, aquesta xifra s'ha estabilitzat però, en l'últim any, d'abril del 2018 al març de 2019, s'han sol·licitat 263 llicències.

A la regió de Tarragona hi ha un total de 58 persones que disposen d'una llicència de tipus B per utilitzar armes de foc curtes, on s'inclouen les pistoles i els revòlvers. En aquest sentit, a les comarques tarragonines és on hi ha menys permisos d'aquest tipus de tot Catalunya. A Barcelona, durant l'any 2017, hi havia  358 persones que tenien una llicència B expedida, mentre que a Girona n'hi havia 101 i a Lleida 91. A més, durant aquell any, se'n van denegar 57.

La tercera província on hi ha més llicències d'armes de foc curtes és a Barcelona que amb 358 permisos, només és superada per Madrid, la qual en compta amb 2.426 i Múrcia que en té 437.

Els permisos d'armes més denegats

El comandant Miguel Ángel Quesada ha explicat que «les de tipus B són les que més es deneguen». En aquest sentit, de les 263 llicències de tipus B que es van sol·licitar entre abril de l'any passat i març d'aquest, se'n van denegar 35, el que suposa un 13%. «Aquestes llicències són les més restrictives de totes», argumenta Quesada, perquè només les concedeixen a persones per les quals hi ha un gran «risc especial o una necessitat concreta»