Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un agent dels Mossos d'Esquadra realitzant una detenció

La notícia sobre la infermera catalana trobada morta que deixa de pedra tot l'hospital

Els Mossos han detingut quatre persones aquest matí

Un agent dels Mossos d'Esquadra realitzant una detenció
Un agent dels Mossos d'Esquadra fent una detenció | Mossos d'Esquadra

Aquest dilluns, la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadraha detingut quatre persones amb relació al crim de la dona a qui van trobar lligada en un pis de Girona el passat 26 de setembre. La víctima treballava de supervisora de diàlisi a la Clínica Girona. Doncs bé, un dels detinguts és una companya de feina de la víctima. Segons han explicat els veïns i han confirmat fonts del cas a l'ACN, l'arrestada, de 57 anys, treballa d'auxiliar d'infermeria al Servei de Nefrologia i Diàlisi de la Clínica Girona, on la víctima treballava com a supervisora.

De fet, els veïns asseguren que la dona i el seu marit -també detingut pel cas- fa més de 20 anys que viuen, juntament amb la seva filla menor d'edat, en un pis del barri de Montjuïc de Girona, on els Mossos d'Esquadra els han arrestat avui. L'home, de 64 anys, treballa de transportista. A hores d'ara, els responsables del centre mèdic no faran cap mena de valoració sobre la detenció fins que el jutjat aixequi el secret de sumari i puguin tenir més informació sobre la presumpta vinculació de l'auxiliar d'infermeria en els fets.

Els Mossos han desplegat un operatiu a primera hora del matí d'aquest dilluns i han fet tres entrades i registres simultanis a domicilis de Girona, Lloret de Mar a la comarca de la Selva, i a Rubí, al Vallès Occidental. Està previst que els detinguts, tres homes i una dona, passin a disposició del jutjat d'instrucció 2 de Girona dimecres. 

 

Van trobar a faltar a la víctima al lloc de treball

Els fets van tenir lloc el passat 26 de setembre. La víctima, de 67 anys, era supervisora del Servei de Nefrologia i Diàlisi de la Clínica Girona. Com que no apareixia al seu lloc de treball, un grup de companyes de feina i familiars va anar fins a casa seva, un pis situat a la carretera Barcelona 23, on la van trobar ja sense vida.

En entrar al domicili van veure que la dona tenia signes evidents de violència, un cop al cap i estava lligada a terra. La Divisió d'investigació Criminal dels Mossos a Girona va obrir una investigació que ha culminat aquest dilluns, dos mesos després, amb la detenció de quatre persones per la seva suposada vinculació amb el crim. Tots ells són de nacionalitat espanyola, segons informen els Mossos.

A primera hora del matí, els Mossos han desplegat un operatiu durant el qual han fet tres entrades i registres simultanis. Després del registre al carrer Bellpuig del barri de Montjuïc de Girona, una grua s'ha endut el cotxe de la parella arrestada. La investigació de la DIC es va centrar a reconstruir les últimes hores de vida de la víctima. Segons fonts properes a la investigació, la mort violenta de la dona va tenir lloc el dia abans.

L'interior de l'immoble, on tenia el domicili i una consulta de podologia estava regirat, però no hi havia indicis que haguessin forçat els accessos. Els investigadors també han pres declaració tant a l'entorn familiar com laboral de la víctima i han analitzat les imatges de les càmeres de videovigilància que hi ha a la zona.