Instal·lacions d'Iqoxe renovades, a la zona zero on va haver-hi l'explosió

Tira endavant la causa contra IQOXE pels vessaments d’aigües residuals a Tarragona

El procediment està obert per un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals

La CUP ha rebut la notificació que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona ha acordat tirar endavant el procediment de la peça EDAR en la causa contra IQOXE pels presumptes vessaments d’aigües residuals fets al mar.

Els cupaires, personats en les tres peces contra l’empresa química i la seva cúpula directiva, expliquen que les diligències prèvies passen a un procediment abreujat. La portaveu del grup municipal a l’Ajuntament tarragoní, Eva Miguel, ha assenyalat que el procediment està obert per un delicte principal que «versaria sobre un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals».

L’anticapitalista també ha recordat que la seva formació va sol·licitar -a la mesa de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural-, la compareixença de la gerència de l’Agència Catalana de l’Aigua per informar sobre les inspeccions i seguiments que es fan al complex petroquímic de Tarragona. «Tot apunta que no s’estan fent els controls exhaustius que un complex petroquímic com aquest requereix, ni tampoc s’està vetllant per la salut de la població del territori», ha afegit Miguel.