Voluntaria de Cruz Roja con mascarilla

Nou brot de coronavirus amb casos en un centre de Creu Roja

El primer positiu es va detectar diumenge

La Conselleria de Salut i Famílies  ha informat que durant aquest dimarts s'ha notificat un clúster de coronavirus  a Màlaga. Un clúster és una agrupació de casos que es donen en un mateix lloc i temps determinat. Estarien relacionats amb el mateix nou casos positius diagnosticats per PCR.

El cas afecta el Centre d'Acollida, Emergència i Derivació Creu Roja Màlaga. El nombre de contactes estrets en estudi és de 100, estant aquests en seguiment actiu. Així ho ha confirmat la Junta d'Andalusia en un comunicat. D'altra banda, el centre ha estat sectoritzat i s'han suspès les sortides i entrades d'usuaris. Igualment s'han pres mostres per a confirmació per laboratori a tots els residents i treballadors. El primer cas del clúster va donar positiu el diumenge 21 de juny, realitzant-aquestes actuacions en menys de 48 hores.

Un brot en una llar d'avis lleidatana

Un nou brot de coronavirus afecta una residència de gent gran a la ciutat de Lleida, segons s'ha sabut aquest dimarts, 23 de juny. El focus s'ha donat a la residència Castrillón  situada al carrer d'Enric Farreny de la capital de la Terra Ferma. En total, hi ha infectades divuit persones, tretze de les quals són residents i cinc, treballadors. A hores d'ara es desconeix l'origen del brot, però els primers símptomes del virus es van detectar el passat dimecres, dia 17 de juny.

Després d'explicar la detecció d'aquests símptomes, el Departament de Salut  va facilitar proves PCR  als treballadors i residents per tal de detectar infeccions i aïllar-les en cas que es produïssin. Quatre dels pacients als quals s'ha detectat el virus estan ingressats. El brot no té, 'a priori', cap vinculació amb els detectats a les comarques de la Franja de Ponent.