Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Presentació del nou carnet de la Ruta del Cister.

La Ruta del Cister estrena un carnet per visitar els monestirs amb una sola entrada i obrir-los a nous públics

El nou carnet permet un estalvi al visitant de 6,5 euros i s’amplia a dos anys de durada respecte de la versió anterior, pensant en el públic turista d’estiu. Com a novetat, es podrà adquirir online

Presentació del nou carnet de la Ruta del Cister.
Presentació del nou carnet de la Ruta del Cister. | Júlia Giribets

Els monestirs de Santes Creus, Santa Maria de Vallbona i Santa Maria de Poblet volen obrir-se al públic turista d’estiu, principalment el de la zona de la Costa Daurada.  És per això que s’ha renovat per complet el carnet multi entrada que permet accedir als tres conjunts patrimonials de la Ruta del Cister creant un nou carnet que presenta moltes novetats i facilitats pel visitant.

Aquest dimarts al matí, el Monestir de Santes Creusha acollit la presentació d’aquest nou carnet i de les seves principals novetats, a càrrec de Josep Manel Rueda, director de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural; Rafel Barrué, pare prior del Reial Monestir de Poblet; i Jordi Agràs, cap dels Serveis Territorials de Cultura.

Per una banda, s’ha ampliat el període de validesa del carnet d’un a dos anys, un fet enfocat a aquests usuaris d’estiu, per tal que el puguin fer servir durant dos períodes estiuencs.

Aquesta targeta, que té un cost de 15 euros, també permetrà un estalvi de 6,50 euros sobre el preu total de les entrades als tres monestirs, ja que si es compren les tres entrades per separat, el preu total és de 21,5 euros.

Presentació del nou carnet de la Ruta del Cister.
Presentació del nou carnet de la Ruta del Cister. | Júlia Giribets

Com a novetat, el carnet també es podrà adquirir ‘online’. A més, la targeta física porta un embolcall amb explicacions en quatre idiomes, acompanyat d’un codi QR que porta a un ‘microsite’ especial de la Ruta del Cister on s’explica el funcionament d’aquesta nova entrada.

S’han venut 16.000 unitats de l’anterior versió del carnet

Des de l’any 2015 existeix una versió anterior a aquest carnet. Es tracta d’una mena d’entrada conjunta de la qual s’han venut unes 16.000 unitats en aquests quatre anys. És una xifra positiva, però encara per sota de les expectatives, ja que les visites als monestirs en aquest temps han estat de 168.000 persones, la qual cosa suposa una petita part del total.

Amb les novetats d’aquesta nova versió s’espera incrementar aquestes xifres. L’Agència Catalana de Patrimoni Cultural és qui posarà en funcionament el carnet que serà operatiu a partir de l’1 de gener de 2020. De forma física es podrà adquirir als tres monestirs i també al Palau Moja de Barcelona.

Com a dada important, també estarà a la venda a través del web de Patrimoni Cultural i del de Turisme de Catalunya, amb aquesta voluntat d’obrir-se a nous mercats.  La creació del carnet coincideix amb el 30è aniversari de la creació de la Ruta del Cister.

El nou carnet de la Ruta del Cister.
El nou carnet de la Ruta del Cister. | Júlia Giribets

Els monestirs han renovat la seva oferta recentment

Recentment, els tres monestirs han renovat la seva oferta de cara al visitant. Fa un any es va obrir l’espai expositiu ‘Santa Maria de Vallbona: el monaquisme femení'; fa uns mesos, el Monestir de Poblet va estrenar el nou centre de visitants, un espai interactiu que complementa la visita i que està funcionant molt bé i també es va presentar la remodelació del Museu. 

Pel que fa a Santes Creus, l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural  ha anat implementant en els darrers anys propostes musicals i tallers infantils, entre d’altres iniciatives.