El nou consultori local dels Pallaresos obrirà dilluns, 29 de juliol

El nou consultori local dels Pallaresos obrirà dilluns, 29 de juliol

Al setembre augmentarà el nombre de facultatius que hi visitaran | La inversió realitzada ha estat d'1.152.450 euros entre l'obra i l'equipament

El pròxim dilluns, 29 de juliol, el nou consultori dels Pallaresos, situat a l'avinguda Prats de Molló s/n, obrirà al públic. L'horari serà de dilluns a divendres de 8.00 hores a 14.00 hores i, a partir del 15 de setembre, obrirà durant dues tardes fins a les 18.00 hores. El nou consultori depèn de l'Equip d'Atenció Primària Sant Salvador, gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS), i atén una part de la població de l'Àrea Bàsica de Salut Tarragona-7. El centre està pensat per acollir serveis de medicina general i pediatria  i disposa de consultes polivalents per poder acollir altres usos. 

L'edifici té una sola planta i disposa de diversos espais enjardinats

El nou edifici es disposa linealment amb una estructura perpendicular d'una única planta que minimitza l'impacte visual i que s'adapta al terreny. El centre va des de l'extrem nord-oest fins al límit de la parcel·la, generant així, dos patis interiors, un a cada costat. A més, també es creen quatre espais enjardinats: l'espai verd principal, en lleuger pendent des de l'avinguda, on se situa la rampa de l'accés principal;  un pati  proper a l'àrea administrativa i de serveis; un segon pati que aporta llum i ventilació a les consultes;  i un tercer pati  encarat a l'àrea de serveis. 

Pel que fa a l'interior està distribuït en diverses àrees, la d'entrada, l'administrativa, la de medicina general  —consulta mèdica, consulta d'infermeria i sala d'espera—, àrea de pediatria —consulta mèdica, consulta d'infermeria i sala d'espera—, àrea polivalent —consulta mèdica, consulta per tractaments i extraccions, zona bruta i sala d'espera—  i espai d'emmagatzematge i instal·lacions. 

Està equipat amb  set consultes  en les quals es donarà atenció a patologia aguda, crònica i atenció a la comunitat, pròpies de la cartera de serveis d'Atenció Primària. A més, cal destacar que s'incrementarà el personal que, actualment, compten amb un metge d'adults, un pediatre i una infermera d'adults i una infermera de pediatra. Al setembre comptaran amb dos metges/esses de família per adults i un pediatre/a i dos infermers/es d'adults i un/a de pediatria. 

Les obres van començar el novembre de 2017 i van finalitzar el passat mes de març. El pressupost entre l'obra i l'equipament ha estat d'1.152.450 euros.