Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una investigadora científica treballa en la cerca de remei pel coronavirus, 2020

El nou descobriment dels científics: Identifiquen la conjuntivitis com un possible símptoma del coronavirus

Ho diu un estudi de la Universitat d'Alberta, al Canadà

Una investigadora científica treballa en la cerca de remei pel coronavirus, 2020
Al principi de la pandèmia van identificar la conjuntivitis com un símptoma secundari al voltant del 10 al 15% dels casos | ACN

Un cas de conjuntivitis  és ara una raó principal per ser sospitós de patir Covid-19, segons els investigadors de la Universitat d'Alberta, al Canadà. La tos, la febre i la dificultat per respirar són símptomes  comuns de la malaltia, però un estudi recent d'un cas que involucra una dona d'Edmonton i que es va publicar al 'Canadian Journal of Ophtalmology' ha determinat que la conjuntivitis i l'ull sec també poden ser símptomes primaris.

Al març, una dona de 29 anys d'edat va arribar a l'Institut Oftalmològic de l'Hospital Reial Alexandra d'Alberta amb un cas greu de conjuntivitis i símptomes respiratoris mínims. Després que la pacient es sotmetés a diversos dies de tractament amb poca millora, i després que es determinés que la dona havia tornat recentment a casa des d'Àsia, un metge va ordenar una prova de Covid-19. Va donar positiu.

«L'interessant en aquest cas, i potser molt diferent del que s'havia reconegut en aquest moment específic, va ser que la principal presentació de la malaltia no era un símptoma respiratori. Era l'ull. No hi havia febre ni tos, així que no ens va portar a sospitar de Covid-19 al principi. No sabiem que es podia presentar principalment amb l'ull i no als pulmons», explica un dels autors, Carlos Solarte.

L'ull: d'actor a secundari a actor principal

Segons els investigadors, els estudis acadèmics al principi de la pandèmia  del coronavirus  van identificar la conjuntivitis  com un símptoma secundari al voltant del 10 al 15% dels casos de la Covid-19. Des de llavors, els científics han adquirit un major coneixement de com el virus  es pot transmetre a través del sistema de membranes mucoses del cos i afectar-les, de les quals la conjuntiva, la clara i la fina membrana que cobreix la superfície frontal de l'ull, és una extensió.

«En aquest cas el pacient es va recuperar bé sense problemes. Però diversos residents i personal que estaven en contacte proper amb el pacient van haver d'estar sota quarantena. Afortunadament, cap dels que van estar involucrats curant-lo van donar positiu», assenyala Solarte.