El passeig de la platja de Llafranc, ple de turistes (03/04/2021).

Nou gir: Espanya permetrà l'entrada de turistes «sense controls sanitaris» d'aquí 3 dies

Els turistes de la resta del món ho podran fer des del 7 de juny si presenten una PCR o certificat de vacunació

Els turistes del Regne Unit i d'una desena de països extracomunitaris més podran viatjar a l'Estat a partir de dilluns sense cap mena de restricció ni control sanitari. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, des de Fitur, on també ha presentat el Certificat Digital UE Covid-19 que facilitarà els tràmits per a les visites de turistes de la Unió Europea des de l'1 de juliol. Pel que fa a la resta de països, els de la UE catalogats en taronja o més i els de tercers països amb els què no hi ha llibertat de moviments podran entrar a l'Estat a partir del 7 de juny sempre que presentin una PCR o un certificat de vacunació.

Segons Sánchez, Espanya estarà «encantada» de rebre'ls aquest estiu. «Són benvinguts al nostre país», ha dit. Sánchez adopta la decisió respecte al Regne Unit de manera unilateral i mentre les autoritats britàniques encara mantenen l'Estat al color taronja del seu semàfor, de manera que si no hi ha canvis els viatgers hauran d'afrontar una quarantena al seu retorn.

L'anunci de Sánchez ha anat acompanyat d'una ordre ministerial publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que a més dels turistes del Regne Unit obre les portes també a partir de dilluns als viatgers d'Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, Japó, Ruanda, Corea del Sud, Tailàndia i Xina. «Tots ells passen a estar a la llista de països segurs i per tant podran entrar al nostre país i no hauran d'afrontar controls sanitaris a la seva arribada a Espanya», ha dit Sánchez. «És a dir que des del pròxim dilluns Espanya estarà encantada, encantadíssima, d'acollir-los, i són benvinguts sense restriccions ni requisits sanitaris».


Turistes nord-americans a partir del 7 de juny


El president espanyol també ha anunciat que a partir del 7 de juny «els turistes de tots els països amb els quals no hi ha plena llibertat de moviment, entre els quals es troba Estats Units podran entrar a Espanya sempre que disposin d'un certificat que acrediti que han rebut la pauta completa de vacunes». D'aquesta manera, segons Sánchez, «des del 7 de juny totes les persones vacunades i les seves famílies també són benvingudes a Espanya amb independència del seu lloc d'origen».
 

Turistes francesos i alemanys també a partir del 7 de juny


Pel que fa als turistes de països de la UE, Sánchez ha recordat que els dels països catalogats «en verd» pel Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties no han de complir requisits d'entrada. Els que provenen de països catalogats en taronja, vermell i fosc, com és el cas de francesos, alemanys o de la majoria de països de la UE «podran entrar a Espanya amb una PCR d'origen o a partir del 7 de juny amb una pauta completa de vacunació».