Nou gran brot de coronavirus en un casament amb 200 convidats

Madrid ha notificat aquest dijous tres nous brots de Covid-19 amb 19 casos positius

Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic
Madrid ha notificat aquest dijous tres nous brots de Covid-19 amb 19 casos positius | ACN

La Comunitat de Madrid ha notificat aquest dijous 6 d'agost al Ministeri de Sanitat tres nous brots de Covid-19 amb 19 casos positius, requerint dos d'aquests un ingrés hospitalari, a més de 364 contactes en total. Dia rere dia segueixen augmentant els casos de coronavirus en la comunitat madrilenya i la preocupació entre els seus governants és cada vegada major davant una possible segona onada. 

Primer gran brot a una boda amb més de 200 persones

A la nota de premsa d'aquest dijous, el govern d'Isabel Díaz Ayuso s'ha referit a un primer brot a San Sebastián de los Reyes, el qual està associat a una boda i compta amb nou casos positius i 207 persones en seguiment per ser contactes propers de les persones que han resultat amb PCR positiva. El primer positiu va començar amb símptomes l'endemà de la celebració de l'esdeveniment, al qual van assistir 200 convidats i en el qual van treballar 16 persones. 

El segon brot de Covid-19 es localitza en una institució sociosanitària localitzada a Madrid capital, i amb cinc casos positius, dels quals dos han estat ingressats en hospitals. Tots els casos positius corresponen a usuaris del centre i només dos d'aquests han presentat símptomes. Alhora, fins a 22 persones romanen en seguiment com a contactes estrets dels pacients amb infecció. 

Fins a 30 brots ha notificat la Comunitat de Madrid al Ministeri de Sanitat

El tercer i últim brot ha tingut lloc també a Madrid capital i en una altra institució sociosanitària. En concret, s'han confirmat cinc casos positius i 35 contactes. Només el primer positiu presentava símptomes d'infecció per Covid-19

Fins al moment, la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha notificat al Ministeri de Sanitat un total de 30 brots per coronavirus detectats a la regió, dels quals 19 segueixen actius, és a dir, subjectes a la investigació epidemiològica fins que es tanqui el període de transmissibilitat del virus després de la notificació de l'últim cas.


Comentaris

envia el comentari