Canvis als supermercats? El nou model que demana implantar el PSOE

El PSOE vol actuar com el 'model francès' per promocionar els productes nacionals

Imatge d'un carret de supermecat
Prioritzar els productes espanyols en els supermercats, l'objectiu del PSOE | Pixabay

El PSOE ha proposat al Congrés dels Diputats l'opció que les cadenes de supermercats i hipermercats donin prioritat als productes espanyols en els seus locals comercials, tal com passa en altres països europeus com França.

Segons informa 'Europa Press', el partit obrer espanyol vol posar en marxa una campanya de promoció general amb les principals marques de productes agrícoles, ramaders i pesquers espanyols. L'objectiu d'aquesta nova campanya es basaria a informar sobre les característiques dels productes i la seva qualitat, a més d'incidir en els llocs de procedència i el seu valor per a la continuïtat del medi rural i les seves poblacions. 

La proposta del PSOE per promocionar els productes espanyols

Per al PSOE, és molt important que els productes «siguin reconeguts mundialment per la seva qualitat i seguretat i que, a més, el seu consum afavoreixi el creixement d'un sector fonamental de l'economia espanyola», cal començar a actuar fent «campanyes que publicitin les seves qualitats, es promocionin i siguin consumits prioritàriament pels espanyols i espanyoles».

El partit que governa a Espanya, junt amb Podem, posa sobre la taula l'exemple de França, país on diverses cadenes de supermercats i hipermercats promocionen constantment els productes del sector primari francès. «Els productes estrangers es vendran, però després que s'hagin consumit els productes francesos», explica el PSOE, apuntant a la premsa francesa.

S'insta a imitar l'estratègia de França amb les seves campanyes de promoció

El PSOE se centra en les promocions dels productes francesos que es duen a terme en les seves cadenes de supermercats, sempre dotant-les de major prioritat davant els estrangers. A casa nostra operen algunes cadenes franceses, com Carrefour o Alcampo. Per tant, en la proposta registrada pel PSOE, s'insta a imitar l'estratègia que segueix França amb els seus productes.

Al seu torn, un altre exemple és el d'«una gran cadena d'hipermercats del país veí, present també en territori espanyol», que va fixar com a part del seu programa un objectiu en el subministrament de fruites i verdures amb el 95% de productes de procedència nacional. El PSOE ha fet una clara referència a Carrefour, empresa que acaba de perdre prop d'un 8% a la borsa de París, després dels fets entre la companyia francesa i el grup canadenc alimentation Couche-Tard, que no han arribat a un acord sobre una possible fusió. 

Els títols de la companyia francesa han caigut aquest dilluns fins a un 7,6% per a cotitzar en 15,34 euros per títol, un preu encara més reduït que els 15,47 euros establerts a la fi de la sessió de dimarts passat, prèvia a l'anunci de les converses entre les dues empreses.

El consum de productes espanyols, la prioritat

Tornant a la proposta del PSOE, el partit socialista afirma que «el que propugna per als productes francesos en els seus hipermercats francesos, també pot fer-ho en els hipermercats espanyols per als productes espanyols».

Els socialistes asseguren que, igual que la producció espanyola posseeix un gran prestigi a tot el món per la seva destacada qualitat, el seu consum ajuda al creixement d'un sector clau per a l'economia del nostre país. Per això, la posada en marxa de campanyes que donin publicitat al seu consum, ha de ser un aspecte prioritari.


Comentaris

envia el comentari