YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Entra en funcionament el nou radar de tram de l’AP-7 a Santa Perpètua de Mogoda

El conseller d’Interior ja ho va anunciar fa un mes

Catalunya tindrà nous radars de tram
Catalunya tindrà nous radars de tram | Cedida

Ja és oficial. El Servei Català de Trànsit acaba d’anunciar que ja ha entrat en funcionament el radar de tram de l’AP-7, que estava destinat a ser instal·lat entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès, en sentit Girona.

Aquest suposa el primer dels tres radars de tram que el conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar que estaven previstos per aquest estiu. En total, l’aparell comprèn 5,971 quilòmetres de longitud, i controlarà la velocitat dels vehicles, que no podran sobrepassar els 120 km/h.

 

Ja hi ha 28 radars de tram escampats per tot el territori català

Des que va començar l’any, el Servei de Trànsit ha instal·lat ni més ni menys que cinc cinemòmetres d’aquest tipus. Això vol dir que, si a finals del 2017 comptàvem amb un total de 23 radars de tram, a partir d’aquest moment n’hi ha un total de 28.

Aquest fet suposa que 134,513 quilòmetres de la xarxa viària catalana estan controlats per aquest sistema de velocitat mitjana, i encara en queden un parell més per col·locar. Els primers radars d’aquest tipus que es van instal·lar es troben a l'N-230, més concretament al túnel de Vielha, i n’hi ha un en cada sentit de la marxa exercint de controladors des de l’any 2010.

Des d’aleshores, el nombre d’aparells ha augmentat, i han acabat activant un total de 26 radarsmés. Els quatre que es corresponen amb l’any vigent són els dos de la C-17, a Parets del Vallès i en sentit Barcelona, i dos més a la C-31 a Vilanova i la Geltrú, controlant els dos sentits de la via.

Els radars de tram, més efectius que els fixes

El motiu d’aquesta proliferació d’aparells el va fer públic Juli Gendrau, director de Trànsit, uns dies enrere, i és que han comprovat que els radars de tram són més efectius que els fixes, i es constitueixen com una eina eficaç per tal de reduir la sinistralitat i millorar la seguretat viària. L’explicació és fàcil: aquests cinemòmetres de velocitat mitjana eviten les frenades sobtades i cobreixen de manera efectiva un tram sencer de via.

El resultat són velocitats molt més igualades i uniformes al llarg de tota la zona afectada, i conforma un element dissuasiu del comportament de molts conductors. Avui dia, existeixen diversos tipus de radars, i els de tram actuen com un complement dels controls convencionals com els radars microones, de làser o els piezoelèctrics.


Comentaris

envia el comentari