El nou regiment català de l'Exèrcit Espanyol es prepara per la seva primera missió al Líban

El grup té com a base la caserna del Bruc, a Barcelona

Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya
El regiment ja ha fet diverses sessions d'instrucció continuada | Europa Press

Aquest gener del 2020 va entrar en funcionament el règim d'infanteria 'Barcelona' número 63 de l'Exèrcit Espanyol, que té com a base la caserna del Bruc, a Barcelona. Doncs bé, aquest nou regiment català de l'exèrcit ja s'està entrenant per la seva primera missió al Líban. 

Tal com detalla El Confidencial Digital, prop d'uns 600 militars de la Brigada 'Almogávares' VI de Paracaigudistes formen el contingent espanyol desplaçat al sud del Líban en una missió de l'ONU. Van arribar a principis del mes de juny substituint a la Brigada de la Legión que van allargar la seva estada a causa del coronavirus. De cara al futur ja s'estan preparant els nous relleus i un d'aquests serà el de la nova brigada catalana, un fet que suposarà la seva primera missió a l'estranger.

Fins ara, havien participat a l''Operació Balmis', fent tasques de desinfecció en diferents punts de Catalunya i aquest mes de setembre ja han fet diverses sessions d'instrucció continuada. Actualment es desconeix on s'han dut a terme les activitats tot i que tal com indica el citat mitjà probablement la triple instrucció hauria de tenir lloc al camp de maniobres de San Gregorio, a Saragossa.

L'objectiu es preparar-se per l'avaluació que hauran de passar per tal de poder desplaçar-se al Líban. Cal destacar que Espanya participa en aquesta missió de les Nacions Unides des de l'any 2006 i es manté ferma en el seu compromís de continuar donant suport.

La creació del nou regiment

Aquest nou regiment, que té la seva caserna a la Diagonal de Barcelona, es va crear a principis d'any sobre la base de l'anterior 'Batallón de Infantería Ligera Barcelona II/62', que ja es trobava ubicada en aquest mateix punt de la capital catalana. El nou regiment es coneix com el 'Batallón de Infantería Motorizada Cataluña I/63' i depèn de la Brigada 'Guadarrama XII' i la División 'San Marcial'.

Actualment, a Catalunya també existeix un altre regiment de l'exèrcit de terra: el regiment d'infanteria 'Arapiles 620, amb seu a Sant Climent Sescebes, a la província de Girona.


Comentaris

envia el comentari