Defensa crea un segon regiment de l'Exèrcit de Terra a Catalunya

Aquest nou regiment s'incorporarà a partir de l'1 de gener del 2020 i se sumarà a l''Arapiles' de Sant Climent Sescebes

Serà el Regiment d'Infanteria Barcelona n. 63 i s'integrarà a la Brigada Guadarrama VII| Cedida

Catalunya amplia l'exèrcit. Es tracta d'una de les mesures que s'estan desplegant durant aquest any arran d'una ordre del Ministeri de Defensa, publicada al BOE el passat 20 de desembre. Catalunya comptarà amb un segon regiment de l'Exèrcit de Terra a partir de l'1 de gener de l'any vinent, que se sumarà al ja existent, l'Exèrcit 'Arapiles' de Sant Climent Sescebes. Serà el Regiment d'Infanteria Barcelona n. 63 i s'integrarà a la Brigada Guadarrama VII, tal com informa 'ElNacional'.

Aquest nou regiment tindrà només un batalló, tot i que en algun moment s'ha apuntat en mitjans especialitzats que podrien ser dos, per tal d'incrementar el nombre d'efectius a Catalunya. Estarà ubicat a la caserna del Bruc, prop de l'avinguda Diagonal i de la Zona Universitària, al barri de Pedralbes, i tindrà al capdavant un coronel.

Estarà ubicat a la Caserna del Bruc, al barri de Pedralbes
Estarà ubicat a la Caserna del Bruc, al barri de Pedralbes | Ajuntament de Barcelona

El projecte ja es volia iniciar l'any 2017

La idea de reforçar la presència de l'exèrcit de Terra a Catalunya existeix des del 2017. Alguns mitjans especialitzats van apuntar aleshores que va ser precisament la situació política a Catalunya, amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, el que va provocar que els canvis s'ajornessin. De fet, el juny d'aquell any va acudir a Barcelona el Consell Superior de l'Exèrcit, en una reunió encapçalada per Maria Dolores de Cospedal, qui defensava l'obligació de l'exèrcit de defensar la unitat d'Espanya.

Format per 30 persones

Finalment, l'aprovació d'aquest nou regiment es va dur a terme l'any 2018, ja amb el PSOE al govern. El dia que es va signar l'ordre de Defensa que oficialitza els canvis va ser el mateix dia que se celebrava la cimera entre el govern català i l'espanyol al palau de Pedralbes, el 20 de desembre de l'any passat. Aquest nou òrgan, segons 'ElNacional', estarà integrat per una trentena de persones. L'ordre ministerial especifica que l'objectiu d'aquesta nova estructuració és corregir «certes disfuncions» tenint en compte «l'evolució de l'entorn»


Comentaris

envia el comentari