Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates

Nous confinaments i més de 50 incidències en diversos col·legis d'Espanya

A la província de Sevilla, han tancat fins a sis llars d'infants en detectar-se algun positiu

Aquest dijous, pràcticament la totalitat dels escolars espanyols —excepte a Catalunya, Múrcia i Canàries— han tornat a l'escola i la ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha fet un primer balanç. Així, segons Celaá, des del passat 4 de setembre i fins aquest dimecres s'havien produït 53 «incidències» en els més 28.000 centres escolars que hi ha a Espanya.

Aquestes incidències estan sent recollides per l'alta Inspecció educativa amb dades de les comunitats autònomes, que han reportat positius de professors, d'alguns alumnes, de quarantenes que han de guardar alguns grups i classes després de detectar-se un positiu, així com la no obertura d'algun centre. Després de la confirmació d'una primera guarderia a Sevilla i diversos confinaments en col·legis de Navarra, Madrid i País Basc, en les últimes hores s'han anat confirmant casos de col·legis i centres d'educació infantil afectats pel coronavirus.

Sis escoles bressol tancades a la província de Sevilla

A Sevilla, concretament a Morón de la Frontera, el CEIP El Llanete no ha pogut obrir íntegrament després de donar positiu un professor. Concretament, set de les seves 15 aules no han pogut obrir-se, ja que altres nou professors han de mantenir quarantena. En aquesta província, a més, fins a sis llars d'infants han tancat després de detectar-se algun positiu.

Això mateix ha passat també en un centre escolar de San Sebastián de los Reyes (Madrid) després del contagi de la seva directora. També a Medina del Campo (Valladolid), un positiu de Covid-19 ha obligat suspendre l'activitat de l'escola infantil. La situació ha obligat a tancar des d'aquest dimecres el centre i a comunicar aquesta clausura temporal a tots els usuaris i treballadors de la guarderia.

A Eivissa, El CEIP Santa Gertrudis ha detectat un docent positiu en COVID-19 i 13 aïllats dels 32 de la seva plantilla, segons han informat des del mateix col·legi. Així, els cursos de 1r i 2n de Primària que començaven les classes no podran fer-ho per no tenir professors suficients. Per part seva, els alumnes de 3r i 4t de Primària sí han començat avui dijous el curs escolar.

Un grup d'escolars navarresos, en quarantena per un positiu

A Navarra un grup de 23 alumnes de tercer curs del cicle d'Educació Primària del col·legi públic Cardenal Ilundáin de Pamplona romandrà en quarantena en haver-se confirmat un cas positiu a l'aula. L'aïllament d'aquest grup estable de convivència es mantindrà durant deu dies. Aquest dijous està previst que se'ls faci la prova diagnòstica PCR.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, Salut Pública ha activat el protocol després de detectar-se un cas positiu en un grup del CEIP Els Germanells de la localitat valenciana de Rafelbunyol. A conseqüència d'això, 20 alumnes d'una classe de primària romanen aïllats.