Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Nuevo «súper-radar» Mesta Fusion

Els «súper-radars», el nou mètode per controlar 32 vehicles i 8 carrils alhora

Aquest nou sistema té un radi d'actuació de 200 metres

Nuevo «súper-radar» Mesta Fusion
El nou «súper-radar» conté càmeres i radars al seu interior i fa gairebé quatre metres d'alçada | Autopista.es

 

Fa uns mesos, per Setmana Santa, es van posar en marxa els «radars en cascada», a Navarra, un nou sistema per controlar la velocitat a les carreteres. Aquest mètode funciona utilitzant el radar fixe i també un de mòbil  que està a pocs metres de distància del primer. Tot i aquest nou sistema s'ha estat treballant per innovar amb nous mètodes fins a arribar als temuts «súper-radars».

França ha estat l'encarregada d'instal·lar l'última versió d'aquests aparells, segons avança 'autopista.es'. Fins ara, els 'Mesta Fusión' de l'empresa Morpho només s'havien provat en alguns països, principalment a Dubai. Per tal de ser capaços de controlar-ho tot, a Fraça han col·locat 400 unitats d'ells a les carreteres. 

Els «súper-radars» són torres de gairebé quatre metres d'alçada amb diversos radars i càmeres al seu interior. Aquest sistema el converteix en una eina molt més eficaç i podria arribar en un futur no molt llunyà a les carreteres catalanes. 

El nuevo «súper-radar» Mesta Fusion puede controlar 32 vehículos y 8 carriles a la vez
A més pot controlar, alhora, fins a 32 vehicles i 8 carrils | Autopista.es

 

Té un radi d'acció de 200 metres

Aquests radars d'última generació tenen un radi d'acció de 200 metres i, a més, són capaços de fer fotografies d'alta definició i enviar tota la informació en temps real. Tot això ho poden fer alhora que controlen fins a 32 vehicles i vuit carrils. Es tracta d'un nou sistema que no només està capacitat per controlar la velocitat sinó que també poden vigilar qualsevol altra mena d'infracció i sancionar-les. 

Per tant, controlen altres paràmetres com la  distància de seguretat que han de mantenir els vehicles entre ells, el model de vehicle i, sorprenentment, poden saber si el conductor està utilitzant el mòbil mentre condueix o bé si porta cordat el cinturó de seguretat. D'altra banda, controlen si el vehicle està  circulant per un carril indegut, pel voral i fins i tot, si el conductor s'ha saltat un semàfor.

El nuevo «súper-radar» Mesta Fusion tiene un rango de 200 metros
A part de controlar tot un seguit de paràmetres aquest nou radar té un radi d'acció de 200 metres | Autopista.es

 

Però això no és tot, segons estan anunciant, aquesta nova versió seria capaç d'analitzar altres paràmetres com són el comportament del conductor, detectar si el vehicle ha canviat de carril sense posar l'intermitent. Finalment, els 'Mesta Fusion' llegeixen la matrícula dels vehicles per saber si aquests tenen dret o no a circular, en el cas que s'hagi activat el protocol anticontaminació. 

També et pot interessar...

  • Els radars en cascada, el nou mètode per multar l'excés de velocitat
  • La DGT confirma que no totes les caixes contenen un radar