Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Avió blanc volant amb núvols grisos de fons

La nova aerolínia que ha començat a cobrar per l'equipatge de mà aquest estiu

L'aerolínia s'uneix a altres com Vueling o Ryanair

Les vacances d'estiu són molt a prop. De forma general, cada vegada són més les persones que es decideixen per fer un viatge amb avió gràcies a com resulten d'econòmics els bitllets a certes destinacions. En aquest punt, però, segur que ja t'has adonat de les noves polítiques que ja han implementat aerolínies com ara Ryanair, Vueling o Easyjet pel que fa a l'equipatge de mà.

Tot i que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i FACUA han denunciat que les aerolínies cobrin per l'equipatge de mà, la veritat és que se segueix fent. De fet, ara hi ha una nova aerolínia que s'ha sumat a aquesta qüestionable moda.

La nova companyia aèria que cobrarà l'equipatge de mà

L'aerolínia Finnair, d'origen finlandès, ha estat la darrera a implementar aquesta nova política. A partir de l'1 de juny passat, es va convertir en la primera aerolínia de xarxa que cobra als viatgers un suplement per poder portar l'equipatge de mà.

Com dèiem, aquesta nova política que ara farà Finnair no resulta una novetat per a milions d'usuaris. I és que ja són moltes les companyies de baix cost que han optat per aquest model.

Diverses maletes en un aeroport posades en fila
Algunes companyies han començat a cobrar l'equipatge de mà | PixaBay

 

Aquesta és la política de Ryanair

Ryanair és una de les més conegudes i la que sempre ha estat al punt de mira des que va implementar aquesta nova política. En el seu cas, es considera com a equipatge de mà una maleta de rodes petita que tingui unes mides de 55x50x20.

Si un usuari vol accedir a l'avió amb un equipatge d'aquestes característiques, haurà d'adquirir la tarifa 'Priority'. Per no pagar un suplement, només es pot viatjar amb una bossa petita de 35x20x20.

Així serà la política de Finnair

Veient com és la política de Ryanair, també interessa com seran els propers viatges amb Finnair. Des del passat 1 de juny, l'aerolínia ha substituït la tarifa 'Economy Light' per la 'Superlight'. Només s'hi inclou una bossa petita de mides 40x30x15.

Si vols portar una maleta petita o una bossa de 55x40x23 cm, cal abonar un suplement. Així mateix, per la nova política, també es cobraran les maletes de mà que s'hagin de portar al celler per excés d'equipatge de mà.

Un avió de Ryanair sobrevolant un aeroport
Ryanair fa temps que està al punt de mira per les seves polèmiques polítiques de l'equipatge | Europa Press

 

Com evitar pagar un suplement?

Si vols evitar pagar el suplement, has d'apostar per la tarifa 'Business Light', de classe executiva. En aquest cas, s'hi inclou una maleta petita, de 55x40x23 cm, així com una de mà de 40x30x15 cm. El pes conjunt ha de ser de 8 kg com a màxim i, si portes amb tu un equipatge especial, com bosses d'esquí, caldrà comprar un extra de viatge.

D'acord amb el cap d'ofertes de productes de Finnair, la implantació d'aquesta nova política respecte a l'equipatge de mà té un objectiu clar. En aquest cas, es tracta de facilitar l'embarcament, la puntualitat de les sortides i la comoditat de tots els passatgers a bord dels vols.

Des de FACUA denuncien aquestes noves polítiques

Tot i que això és una cosa que es porta fent, organitzacions com FACUA fa cinc anys que denuncien aquestes pràctiques. Ara, sembla que el Govern també té al punt de mira les polítiques d'equipatge de mà de les companyies aèries.

Com indiquen des de FACUA: «Feia cinc anys que trucàvem a les portes de diferents organismes del Govern i cap anunciava mesures, però per fi algú farà alguna cosa». Des del Ministeri de Consum han compartit que estan investigant set companyies aèries per cobrar un extra per aquest tipus d'equipatge.

A més, afirmen que el cobren tot i que la llei indica que les aerolínies tenen l'obligació de permetre, sense cost extra, que el passatger pugui pujar a la cabina les bosses i els objectes necessaris per viatjar.