El Servei Català de Trànsit engega una nova campanya de controls de velocitat

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals augmentaran els seus controls com a resposta als dos accidents mortals que hi ha hagut aquest cap de setmana

Imatge d'arxiu dels Mossos en un control de velocitat
Imatge d'arxiu dels Mossos en un control de velocitat | Cedida

Des d’aquest dilluns, el cos de Mossos d’Esquadra i les policies locals d’arreu del país han iniciat una nova campanya de control de velocitat a instàncies del Servei Català de Trànsit (SCT). L’objectiu d'aquesta, que durarà fins al 12 d’agost, és castigar als infractors per excés de velocitat i conscienciar a tots els conductors de la perillositat de conduir més ràpid del permès.

Aquesta campanya ha sorgit com a resposta als dos últims accidents mortals que s’han produït a les carreteres catalanes. Des de Trànsit, han confirmat que als controls de velocitat també s’hi faran proves d’alcoholèmia i de consum de drogues. La idea és vigilar totes les infraccions i evitar comportaments al volant que puguin suposar un risc per als conductors, els seus acompanyants i la resta de vehicles.

L’excés de velocitat, una imprudència en augment

Des de començaments d’anys, els cossos policials han detectat un augment de la velocitat a les carreteres. Dades aportades pel SCT, indiquen que, comparat amb el mateix període de l’any anterior, la velocitat mitjana s’ha incrementat un 11% durant el primer semestre de 2018.  

Una primera campanya d’aquestes característiques va tenir lloc el passat més de maig. Llavors, 17.850 vehicles van ser denunciats per superar els límits legals de velocitat, suposant un 9,38% dels vehicles controlats.

Dos morts a les carreteres catalanes aquest cap de setmana

Evitar que es produeixin accidents mortals com els que han tingut lloc aquest cap de setmana, és el principal motiu que ha dut a Trànsit a fer una nova campanya de controls. Tres persones, l’acompanyant d’una motocicleta i dos ciclistes, perdien la vida a Argentona i Montbrió del Camp respectivament.

Un jove de 18 anys, veí de Reus,va atropellar a un grup de ciclistes, matant dos d’ells, aquest diumenge al matí mentre circulava a la T-310 al seu pas per la localitat de Montbrió del Camp, al Baix Camp. El conductor, que va donar positiu al test de drogues, va ser detingut per conducció temerària, fer-ho sota els efectes de substàncies estupefaents a més de per dos homicidis per imprudència greu.   

Una col·lisió entre un turisme i una motocicleta va causar la mort d’una dona a la C-32, dins del terme municipal d’Argentona, al Maresme. Igual que en el cas anterior, el conductor del turisme va ser detingut per conduir de manera temerària i fer-ho drogat i begut. El conductor de la motocicleta implicada a l'accident va resultar ferit greu.


Comentaris

envia el comentari