URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

Educació convoca 5.005 noves places de docents

Els seleccionats s'incorporaran a la funció pública en pràctiques el setembre de 2020

Imatge d'alumnes a classe.
El Departament d'Educació ha convocat 5.005 noves places d'oposicions al cos de mestres | Cedida.

El Departament d'Educació ha convocat 5.005 noves places d'oposicions al cos de mestres, d'Educació Secundària i de Formació Professional per aquest 2019. Per prioritzar la vessant competencial dels futurs docents s'ha modificat l'ordre de les proves i es començarà amb la part més pràctica, la presentació de la programació i la unitat didàctica, que l'hauran de fer tots els aspirants.

Els qui la superin, hauran de demostrar els coneixements en la fase memorística, on també es canvien els barems per a què la part temàtica només suposi el 30% de la qualificació. Per això, el procés d'oposició s'allargarà més temps. Per evitar que interfereixi en el dia a dia a les escoles, Educació preveu començar els exàmens el juny vinent i culminar-ho abans del 31 d'octubre. Així, Educació també demana que els aprovats no siguin nomenats funcionaris fins el setembre del 2020.

Els exàmens, previstos pel mes de juny

Segons ha explicat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, els canvis que s'apliquen per primera vegada ena quest procés d'oposició han de permetre seleccionar persones «amb més competència docent» i així, que estiguin d'acord amb el currículum del Departament. Per això, el primer pas ha estat modificar l'ordre de les proves. D'aquesta manera, tots els aspirants, que es calcula que poden arribar als 50.000 si es té en compte que l'any passat per 2.000 places s'hi van apuntar 20.000 docents, hauran d'exposar la programació i la unitat didàctica. 

  

  

 Ignasi Garcia-Platala persona que «pugui ensenyar més bé» una matèria i no la que en sàpiga més

El canvi en l'ordre de les proves va acompanyat també del canvi de ponderació de la part més memorística, on l'exposició d'un tema només comptarà el 30% de la nota d'aquesta fase, mentre que el 70% restant sortirà de la part pràctica


Comentaris

envia el comentari