Una nova eina permetrà controlar el temps que passem a Instagram i Facebook

A partir d’ara, disposaran d’alarmes diàries que es podran programar per conscienciar als usuaris del temps que perden utilitzant aquestes aplicacions

Grup d'adolescents amb telèfons mòbils connectats a les xarxes socials
Grup d'adolescents amb telèfons mòbils connectats a les xarxes socials | Cedida

Nous canvis en les aplicacions de Facebook i Instagram. A partir d’ara, els usuaris podran crear alertes diàries per tal d’establir un control més rígid sobre el temps que passen immersos en aquestes xarxes. Tal com ha anunciat Facebook en un comunicat, aquestes alarmes es podran programar des dels 15 minuts fins un màxim de vuit hores. L’objectiu que persegueixen és que «el temps que passi la gent a Facebook i Instagram sigui intencional, positiu i inspirador».

Les aplicacions també permetran silenciar les notificacions

El motiu que ha portat aquests dos grans gegants de la nostra era a desenvolupar una mesura així és la preocupació pels seus clients, i per això mateix «hem desenvolupat aquestes eines a partir de la col·laboració amb experts i organitzacions líders en salut mental, acadèmics, investigacions internes i la resposta que rebem de la nostra comunitat».

Facebook i Instagram, però, van més enllà, i també permetran que els usuaris puguin silenciar les notificacions durant un temps determinat, per tal de poder desconnectar durant una estona i centrar-se en qualsevol altra activitat. En aquest sentit, han declarat que «és la nostra responsabilitat ajudar a les persones a entendre quant temps passen a les nostres plataformes, per tal que puguin gestionar millor la seva experiència».

 

També es podrà indicar el temps màxim diari que volem dedicar a les aplicacions

I com es pot començar a exercir aquest control? Molt fàcil. Accedint a la pàgina de configuració de qualsevol de les dues aplicacions i prement sobre l’opció correcta. En el cas d’Instagram, s’ha de buscar la secció ‘La teva activitat’, mentre que a Facebook rep el nom de ‘El teu temps a Facebook’. Quan es fa, apareix a la part superior de la pantalla el temps que l’usuari ha passat navegant per l’aplicació.

A més, el temps vindrà acompanyat de diverses barres que especifiquen millor, i més concretament, les dades registrades pel telèfon. I, si el que es vol és activar una alerta, les aplicacions disposaran de l’opció d’establir un recordatori diari, per tal que l’usuari sigui avisat quan arribi al temps màxim que hagi indicat prèviament a l’aplicació. 


Comentaris

envia el comentari