IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

Els Mossos alerten d’una estafa sobre vols gratuïts a les xarxes socials

L’objectiu és aconseguir apropiar-se de dades personals dels usuaris a través d’una web falsa d’Emirates Airlines

Un avió enlairant-se a l'aeroport del Prat
Els Mossos han alertat sobre una nova i perillosa estafa | CatalunyaDiari.cat

 

Les xarxes socials s’han fet ressò de l’última estafa que circula entre els usuaris: un missatge que ofereix vols gratuïts per celebrar l’arribada de l’any nou. Els Mossos d’Esquadra ja han alertat del perill d’aquesta falsa iniciativa a través de Twitter.

L’objectiu d’aquesta nova estafa és aconseguir apropiar-se de dades personals dels usuaris que piquin l’ham. El missatge que circula per les xarxes socials assegura que: «Emirates reparteix tiquets gratuïts per a 500 persones per celebrar Cap d’Any». El text va acompanyat d’un enllaç que duu l’usuari a una pàgina web de la companyia Emirates Airlines que, malgrat les aparences, és falsa.

Emirates Airlines guarda silenci

Un cop dins del portal es demanen les dades per tal de poder accedir a un dels 500 vols anunciats, aconseguint d’aquesta manera que l’usuari ompli el formulari amb les dades que l’estafador després utilitzarà de forma fraudulenta.

La companyia aèria no s’ha pronunciat al respecte. Tanmateix, al perfil oficial d’Emirates Airlines a Twitter no hi ha cap referència en relació a aquestes suposades 500 places en vols que opera l’empresa.

 
La companyia Emiartes Airlines encara no ha desmentit l'estafa
La companyia Emiartes Airlines encara no ha desmentit l'estafa | Cedida

 

Un correu electrònic que exigeix 400 euros

Aquesta última estafa és suma a d’altres com la que ja van alertar els Mossos d’Esquadra fa uns mesos. En aquesta ocasió, els estafadors informen que han accedit al dispositiu de l’usuari i que han tingut accés a les nostres imatges personals i els nostres comptes a les xarxes socials. A canvi de no difondre les fotografies, exigeixen que fem un ingrés econòmic.

Concretament, els autors del correu electrònic sol·liciten l’enviament de 400 euros en bitcoins en menys de 24 hores, amenaçant de penjar a la xarxa i enviar als nostres contactes tots els nostres arxius.  La policia catalana avisa que el contingut d’aquest correu electrònic és totalment fals. I és que els estafadors tampoc han fet un gran esforç, ja que el text compta amb múltiples errors ortogràfics i gramaticals.  

Els Mossos d’Esquadra adverteixen dels falsos rumors

És cada cop més habitual que els Mossos d’Esquadra avisin sobre noves estafes o falsos rumors que es difonen, o bé a través del correu electrònic o a través de les xarxes socials i aplicacions de telefonia mòbil. Sigui per treure’ns diners o per generar alarma, la policia recomana sempre no compartir-los, no clicar als enllaços, no obrir els arxius adjunts i, davant el dubte, denunciar-ho.


Comentaris

envia el comentari