El Museu de Valls es reinaugura el proper dissabte 17 de desembre després d'una fase de reformes i ampliació de nous espais. En aquesta nova etapa, es presenta per primera vegada una col·lecció permanent, que comptarà amb 120 peces i portarà per títol De Jaume Huguet a Robert Gerhard. L'aportació de Valls al món de l'art. Es tracta d'un recorregut per l'obra de catorze artistes vallencs que van des de Jaume Huguet (s. XV) a Robert Gerhard (s. XX). La mostra ha estat comissariada pel director del Museu de Valls, Jordi París.
L'acte d'inauguració tindrà lloc a les 12.00 h del migdia del dissabte 17 i comptarà amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; Sònia Hernández Almodóvar, directora general de Patrimoni Cultural; Dolors Farré, alcaldessa de Valls, i Laia Castells, presidenta del Museu de Valls i regidora de Cultura. A partir de llavors, la visita serà oberta al públic amb entrada gratuïta en l'horari habitual del Museu.
Una nova imatge per al Museu
El Museu de Valls enceta dissabte una nova etapa que es veurà reflectida també en un canvi en la imatge corporativa. El nou logotip del Museu ha estat ideat per l'estudi de disseny Bildi Grafiks. Partint de la definició del mot museu (lloc on es guarden i s'exposen col·leccions d'obres d'art, d'història natural, d'objectes d'interès, curiositats, etc., amb finalitat cultural), el disseny busca un espai (els claudàtors) i hi col·loca Valls a dins (la V). Els dos elements formen una M de Museu. El Museu compta des d'aquest mes amb nous perfils a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) i properament estrenarà una nova pàgina web.
Un passeig per la història de l'art a través de cinc segles i 120 objectes
Per primera vegada, el Museu de Valls disposa d'una col·lecció permanent: De Jaume Huguet a Robert Gerhard. L'aportació de Valls al món de l'art. El nexe comú entre els catorze artistes representats en aquesta mostra és el seu lloc naixement, Valls, i viatja des del segle XV al segle XX a través de 120 objectes. Cada àmbit s'introdueix amb un breu text sobre la ciutat, i seguidament es parla dels artistes i del període històric en què es situen.
La col·lecció permanent representa la culminació d'una tasca que el Museu de Valls ha dut a terme els darrers 30 anys i que ha posat en relleu diversos artistes vallencs que han ampliat el seu reconeixement no només a Valls, sinó a nivell nacional i en alguns casos, internacional. Aquesta mostra permanent agrupa molts dels artistes que s'havien mostrat en les exposicions temporals prèvies.
A part d'obres del fons del Museu, la mostra compta amb obres del MNAC, del MUHBA, del Museu Diocesà de Tarragona, del Museu de Sitges, del Museu de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid, de la Diputació de Tarragona i de dues col·leccions particulars.
Unes obres que permeten ampliar el Museu de Valls
El Museu de Valls es reinaugura després de dur-se a terme les obres que han permès l'ampliació del Museu i que han representat, des de l'any 2021 fins ara, una inversió pública de 538.000 euros amb el finançament del departament de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament de Valls. Les obres s'han concentrat sobretot a la primera planta de l'edifici, espai que s'ha guanyat per a la nova exposició permanent amb la que el Museu enceta aquesta nova etapa. A més, en altres plantes de l'equipament, la inversió ha permès millorar també les condicions de conservació i emmagatzematge del fons artístic, així com l'accessibilitat per al visitant als diversos espais. El Museu ja prepara noves actuacions de millora, programades a partir de l'any vinent, amb una inversió estimada de 200.000 euros més a les plantes segona i tercera.