Una comunitat d'Espanya prepara una nova mesura per als joves després de Nadal

Es pretén detectar possibles casos asimptomàtics que s'hagin pogut contagiar durant les festes

Un arbre de Nadal decorat amb boles vermelles i daurades
Madrid prepara una nova mesura per als joves després de Nadal | Pixabay

Nadal és ara mateix el que més preocupa en tota Espanya si parlem de la pandèmia del coronavirus. Les assenyalades dates poden ser un gran focus de contagis, perquè en les festes, desplaçaments per tot el país i grans reunions familiars estan a l'ordre del dia.

El Govern ja ha dictat diverses mesures que hauran de complir-se en els dies més assenyalats per a evitar els màxims contagis possibles i així poder contenir l'expansió del virus. No obstant això, és impossible evitar al 100 per 100 que els casos augmentin.

Precisament per aquest motiu, la Comunitat de Madrid ha decidit ara realitzar una espècie de controls a la tornada de Nadal per a evitar que aquells que s'hagin pogut contagiar durant les festes, puguin, al seu torn, contagiar a uns altres a la tornada de les vacances.

Set punts per a fer tests als joves

Cal esmentar que, en realitat, aquests tests únicament es faran als més joves i, per normal general, els set punts que s'instal·laran estaran en campus universitaris, encara que no únicament els hi podran realitzar a universitaris.

És important deixar clar que es tractarà d'una cosa voluntària, aquells joves que estiguin entre els 18 i 29 anys podran realitzar-se les proves, si així ho desitgen. Així ho han informat el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, i la directora general de Salut Pública, Elena Andradas.

Pel que sembla, segons s'ha informat, la proporció més gran de contagis s'estaria devent a l'activitat social dels joves, encara que les xifres diuen que l'impacte de la transmissió de la covid en la població juvenil no és tan alta, representa del total de la regió un 21 per cent de tots els casos.

Així doncs, s'hauria considerat important realitzar aquests tests a la tornada de les vacances per a poder detectar aquells casos que siguin asimptomàtics. «Consisteix a continuar amb la nostra estratègia de detecció precoç, aïllament d'aquest cas, identificació de contactes, perquè aquesta és la manera fonamental que tenim per a poder continuar controlant la transmissió a escala regional», afirmava Andradas.

De moment no hi ha previsió de la quantitat de tests que es realitzaran, perquè tot dependrà de la quantitat de joves que els vulguin fer: «Dependrà de la voluntat que tinguin els joves que estiguin en la Comunitat de Madrid en aquestes primeres setmanes a la tornada de Nadal», ha afirmat també Andradas. A més, la Conselleria de Sanitat ja ha fet una sèrie de recomanacions als estudiants per a tractar d'evitar els contagis a la tornada a casa per Nadal.

S'ha dit ja que aquells joves que hagin de tornar a la residència familiar en les festes extremin precaucions, per exemple, limitant interaccions socials i sent més previnguts els deu dies anteriors al retorn. A més, una vegada en els seus domicilis es demana que mantinguin contacte amb les mínimes persones possibles.

Madrid, en contra de viatjar només per a reunir-se amb 'afins'

D'altra banda, i en la mateixa roda de premsa en la qual es va informar d'això, des de Madrid s'ha tornat a recalcar la seva disconformitat amb la mesura del Govern per a Nadal de poder viatjar entre comunitats en cas que sigui per a reunir-se amb 'afins'.

Zapatero assegurava, en referència a això, que es tracta d'una mesura pràcticament «impossible de complir». Es considera des de la capital que això fa que el tancament perimetral de les comunitats del 24 de desembre al 6 de gener quedi obsolet.

«Madrid ja ho va dir fa dues setmanes que estàvem en contra del terme d'afins i d'una mesura que era més efectista que efectiva i que probablement és d'impossible complir», assegurava Zapatero.


Comentaris

envia el comentari