La nova mesura que planteja Salut: Reduir les reunions a un màxim de 6 persones

Està pendent de rebre el vistiplau del Procicat

Dos treballadors de l'Hospital de Campdevànol protegits contra la Covid al passadís del centre mèdic
La majoria de brots es produeixen en un entorn social molt proper  | Cedida

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que s'aplicaran noves mesures a Catalunya per reduir el nombre de contagis per Covid-19. El principal canvi és la reducció del nombre màxim de persones que es poden reunir passant de 10 a 6 persones. Aquesta és una mesura que ja s'havia posat sobre la taula fa uns dies i que Salut veu amb bons ulls que cal aplicar. Actualment, està pendent de rebre el vistiplau del Procicat, que es reuneix aquesta setmana.

«Proposarem al Procicat que les reunions de 10 persones es redueixin de moment a 6, perquè els brots bàsicament són intrafamiliars», ha indicat Argimon, qui ha detallat que «es tracta de brots en l'entorn social més proper».

D'altra banda, Argimón explica que cal ser «ràpids i proactius» i ha reconegut que la decisió arriba «relativament aviat». Segons el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, aquesta mesura s'ha aplicat en altres llocs com Nova Zelada, on el control de l'epidèmia ha estat modèlic.

«Pretenem que les persones es puguin desplaçar en grups segurs, perquè el risc epidemiològic passa quan es barregen els grups, arriben persones de diferents procedències i el contacte de persones diferents acaba transmetent la malaltia a un grup familiar que no tenia contagis», ha detallat Mendioroz.

 

938 casos nous a Catalunya en les darreres 24 hores

El departament de Salut ha informat que s'han registrat 881 nous casos confirmats per PCR de Covid-19 a Catalunya en les darreres 24 hores, elevant la xifra total als 131.486. Són 86 positius menys que els informats diumenge. La xifra de casos amb totes les proves és de 155.527 (938 més en les últimes hores). Cal destacar que des de l'inici de la pandèmia han mort 13.250 persones per coronavirus a Catalunya, 6 més que en el darrer balanç.

Pel que fa als ingressats als hospitals, ara en són 808 dels quals 135 es troben a l'UCI, un més que fa 24 hores. A les residències de gent gran hi ha hagut 18.156 persones que han donat positiu, de les quals 6.502 han traspassat i 38 es troben ingressades. Finalment, Salut informa que el risc de rebrot de Catalunya és troba a 187,86, 18 punts més. La velocitat de contagi (Rt) també creix lleugerament fins a 1,13 (+0,13).


Comentaris

envia el comentari