Personal sanitari equipat contra el contagi del coronavirus

Dues noves morts per coronavirus en un mateix dia a Madrid i l'Aragó

La cinquena víctima ha estat un pacient de 87 anys ingressat a Saragossa

ACTUALITZACIÓ 06/03/2020 10.35 HORES

Un home de 87 anys s'ha convertit en la cinquena víctima del coronavirus al nostre país. El pacient va ingressar per coronavirus a l'Hospital Provincial de Saragossa, i ha perdut la vida aquest divendres al matí, poc després de l'anunci de la quarta mort. 

L'anunci de la nova defunció l'ha fet la consellera aragonesa de Salut, Pilar Ventura, que també ha remès informació a les Corts d'Aragó sobre el protocol d'actuació, la vigilància i el control del coronavirus a la seva comunitat, que ja suma cinc positius més. 

La quarta mort, a Madrid

Els morts pel coronavirus ja sumen un total de quatre persones a tot el país. Segons ha avançat aquest divendres 'El Mundo', s'ha confirmat una nova defuncióen el Centre de Gent Gran de Valdemoro, a la Comunitat de Madrid. En total, segons el mitjà citat, hi ha uns 20 positius en el mateix centre, dels quals 16 són treballadors o usuaris d'aquest, i quatre persones es troben a la Unitat de Cures Intensives  (UCI). Consegüentment, el govern regional ha anunciat la «immediata suspensió de l'activitat» del centre. 

El balanç actual

A l'Estat espanyol la xifra d'infectats supera els 280. Ahir al matí, Salut  confirmava el primer cas greu a Catalunya: un home de 50 anys de Barcelona amb patologies prèvies; tanmateix, fonts oficials van indicar que el pacient es troba «fora de perill». A Itàlia les víctimes mortals han ascendit a 148, de tal manera que el govern ha decidit invertir 7.500 milions d'euros per impulsar mesures per a ajudar famílies i empreses afectades pel coronavirus.

A la Xina, tot i la gran quantitat d'infectats, han donat una bona notícia, i és que per primera vegada des de l'inici de la crisi, la província de Hubei, excepte Wuhan, no ha registrat cap cas més en 24 hores. 

També et pot interessar...