IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La petició de Fernando Simón a tots els espanyols

Tot i que ha assegurat que les coses s'estan fent bé, adverteix el perill de fer un pas enrere

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareix en roda de premsa
Fernando Simón adverteix que un pas enrere seria pitjor que el que hem viscut | Catalunya Diari

En la seva compareixença d'avui, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que ahir es va fer un pas molt important al permetre als nens sortir al carrer, però ha fet una petició solemne a tots els espanyols: «Cal fer un esforç per garantir la corresponsabilitat en aquestes mesures».

Davant l'allau de crítiques per la sortida massiva de persones al carrer en el primer dia de l'aixecament del confinament per als nens, Simó ha volgut mantenir un to moderat però ha recordat que «un pas enrere podria ser molt més dur del que hem viscut fins ara »i ha animat a tots a actuar amb responsabilitat.

«Si l'evolució de l'epidèmia no va com ha d'anar perquè no es respecten les indicacions, la fase de transició arribarà més tard i serà més lenta del que a tots ens agradaria», ha dit textualment, encara que també ha afirmat que «les coses s'estan fent bé».

Simón ha defensat que la mesura de deixar sortir als nens era necessària, ja que a mesura que les coses van millorant, la condició de vida dels ciutadans també ha d'evolucionar. Ara bé, ha fet una petició especial a tots: «Ara és quan un ha de demostrar la responsabilitat personal i familiar per garantir que aquesta obertura progressiva no es converteixi en un risc per a la població».

Un missatge avalat per Marlaska

El missatge de Fernando Simón ha estat avalat per la petició similar que ha fet el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, al recordar que «és imprescindible respectar les normes» i que «ara no podem cometre errors».

Ahir era el primer dia que els nens podien sortir al carrer acompanyats per un només adult i respectant les mesures de prevenció essencials com el distanciament social. Algunes imatges amb els carrers plens de gent van causar indignació en moltes persones, i el govern ha volgut sortir del pas amb una felicitació i un advertiment.

Igual que Fernando Simón, Grande-Marlaska ha definit com «exemplar» el comportament de la majoria de les persones ahir, però també ha reconegut que hi va haver «incompliments puntuals» que ha assegurat que cal evitar a tota costa. Espanya registra avui 209.465 casos confirmats i 23.521 morts.

Mentrestant, i a l'espera que el govern de Pedro Sánchez anunciï demà les noves mesures de desescalada fins al final de l'estat d'alarma, previst per al 9 de maig, l'Executiu estudia les mesures presentades per les comunitats autònomes per sortir del confinament, entre les que es recullen l'obligatorietat de portar mascaretes i els controls aleatoris de temperatura.


Comentaris

envia el comentari