YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Vall d'Hebron inaugura una nova unitat per si hi ha una segona onada de coronavirus

Personal sanitari utilitzant un respirador pels pacients de Covid-19
Vall d'Hebron ha inaugurat una nova unitat per atendre casos d'UCI de coronavirus en cas d'un rebrot | Cedida

Els hospitals catalans s'estan preparant per a un possible rebrot de coronavirus i per si el nombre de pacients ingressats amb el virus començar a augmentar. Aquest és el cas de l'HospitalValld'Hebron de Barcelona que ha inaugurat una novaUnitat de Semicrítics per atendre els possibles nous casos. Es tracta d'una unitat que fins abans de la Covid-19 estava completament abandonada. 

Actualment es tracta d'una zona on estan ingressats aquells pacients que estan en un estat intermedi entre l'UCI i l'hospitalització en planta però, segons recull 'El Periódico', disposa de tota la tecnologia necessària per convertir-se en una UCI per malalts amb covid-19 en només unes hores.

24 llits en la Unitat de Semicrítics

Tot i que el cap de Medicina Intensiva de Valld'Hebron, Ricard Ferrer, ha assenyalat al mitjà citat anteriorment que «ara mateix s'està molt lluny d'una situació preocupant» ha indicat que en cas que «augmentin els ingressos a les UCIs» el primer recurs que activarà l'hospital són els 24 llits de la Unitat de Semicrítics.

Aquesta Unitat de Semicrítics que ara mateix atén pacients semicrítics de Pneumologia i Aparell Digestiu, ja es va convertir en UCI, en els pitjors moments de la pandèmia, per atendre els pacients més greus. Els pacients que actualment estan en aquesta nova unitat, a la quina planta de l'Hospital Vall d'Hebron, són aquells que estan greus però que no necessiten una teràpia activa de suport vital.

El coordinador de la unitat, Oriol Roca, explica que el nou espai compta amb serveis de Medicina Intensiva, Pneumologia i Aparell digestiu i té 12 pacients ingressats. Roca afirma que la nova unitat està ben preparada per reconvertir-se en un espai covid-19, «només seria necessari augmentar la dotació de personal».

L'hospital que ha atès més pacients amb coronavirus

Des de l'inici de la pandèmia l'HospitalValld'Hebron ha atès més de 3.300 malalts dels quals més de 350 han estat crítics. En el moment més complicat de la crisi sanitària va comptar amb més de 700 pacients, 180 crítics. Amb aquestes xifres, el centre hospitalari s'ha convertit en l'hospital de Catalunya que ha atès més pacients per coronavirus durant la pandèmia.

Durant aquesta es va passar dels 56 llis d'UCI que disposava als 222 dels quals es van arribar a ocupar més de 180. No obstant això, el Pla de contingència de l'hospital contemplava la possibilitat d'habilitar fins a 350 llits d'UCI.


Comentaris

envia el comentari