Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna

Salut obre més cites per vacunar amb les noves dosis d'AstraZeneca

La població catalana d'entre 60 i 65 anys està tornant a rebre missatges per confirmar dia i hora

El Departament de Salut ha obert noves cites per programar vacunacions contra la Covid amb les 160.000 noves dosis d'AstraZeneca que ha de rebre durant aquest divendres. El govern espanyol ha iniciat aquest matí el repartiment d'1.056.500 de noves dosis del vaccí, on s'inclouen les 160.000 que pertoquen a Catalunya. Aquests vaccins van arribar dijous a la tarda i el repartiment ha començat per Aragó. Està previst que al llarg del dia es continuïn distribuint els vaccins a la resta de comunitats.

D'aquesta manera, la població catalana d'entre 60 i 65 anys està tornant a rebre missatges per tal de programar-se una cita per vacunar-se. Aquesta vacunació començarà aquest mateix cap de setmana.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, anunciava aquest dijous que dilluns arribarà una nova partida de vacunes de Pfizer, amb un total d'1.200.000 dosis. Aquestes vacunes se sumen al més d'un milió de dosis que van arribar de Pfizer i Moderna el passat dilluns i que fan pujar el total a dos milions de vacunes en una setmana, segons destacava la ministra.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Velocitat de creuer»

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, celebrava aquest dijous que Espanya agafa «velocitat de creuer» pel que fa a la vacunació contra la Covid-19. Darias ho deia a les portes del Ministeri, minuts abans de marxar a inspeccionar al magatzem central de l'entitat les més d'un milió de vacunes d'AstraZeneca que arribaven la tarda d'aquest dijous.

Els vaccins estan sent distribuïts des de la matinada a totes les Comunitats Autònomes i ja es comencen a injectar des d'avui mateix. Darias, que subratllava el «nou rècord» assolit aquest dijous amb 306.000 dosis inoculades, feia una crida a les Comunitats perquè «no parin de vacunar». També reiterava que «l'objectiu del 70% de població vacunada a l'estiu està a l'abast de la mà».

A banda del milió de dosis d'AstraZeneca que arribaven la tarda d'aquest dijous, dilluns n'arribaven un milió més de Pfizer i Moderna. Una xifra, dos milions de vacunes en una setmana, que Darias també vol destacar. A banda anunciava, com dèiem, que dilluns que ve n'arribaran 1,2 milions més de Pfizer. En la distribució d'aquests vaccins hi participa també el Ministeri de Defensa, atès que, segons explicava Darias, a Ceuta, Melilla i les Canàries les farà arribar l'Exèrcit.

Catalunya s'apropa al milió de primeres dosis posades de la vacuna

Salut ha administrat 986.514 dosis de primeres dosis de la vacuna contra la covid-19, segons l'últim balanç de Salut. El total de primeres dosis ha pujat en 55.149 en les darreres 24 hores. Pel que fa a la segona dosi, l'han rebut 442.487 persones, 7.843 més. El 5,8% de la població té la pauta completa, el 6,9% si es té en compte només la ciutadania de més de 16 anys.

Per col·lectius, estan immunitzats el 65% dels grans dependents; el 26,7% dels majors de 80 anys; el 76,3% del personal d'atenció primària i hospitalària; el 75,7% del personal de residències, i el 91,7% de les persones institucionalitzades. En el cas dels treballadors essencials, el percentatge és només de l'1,9%, i en la franja de 60 a 65 anys és un 0,3%.