Les noves funcions de WhatsApp que veuran la llum molt aviat

L'aplicació de missatgeria instantània implementarà una eina per realitzar pagaments i transferències

Fotografia d'un dispositiu mòbil amb WhatsApp
WhatsApp està fent proves per implementar millores | Istock

WhatsApp està començant a provar noves funcions d'allò més sorprenents, segons WABetaInfo. WhatsApp és, sens dubte, l'aplicació de missatgeria més coneguda, encara que últimament està perdent punts respecte a altres. I és que, amb el confinament, han estat moltes les persones que s'han passat a l'bàndol de Telegram. Tot indica que és perquè ofereix moltes més possibilitats que l'aplicació de Zuckerberg; potser, per això, s'ha posat les piles per oferir aquests nous serveis que veuran la llum molt aviat. Vols saber quins són?

Multicompta: fins a 4 dispositius

Aquesta és una de les funcions més demandades pels usuaris. Telegram ja permet utilitzar la seva aplicació en diferents dispositius, cosa que sembla que WhatsApp vol copiar.

Per això, WhatsApp està treballant en la multicompta de fins a 4 dispositius, cosa que farà que es pugui utilitzar aquesta aplicació de missatgeria en diversos dispositius alhora, tal com ho fa Telegram amb el seu propi suport multicompta. Això sí: tot indica que WhatsApp recomanarà fer servir la mateixa connexió WiFi a cadascun dels dispositius usats.

No obstant això i, malgrat que puguem gaudir d'aquesta nova funció en WhatsApp, també hem de dir que haurem de seguir mantenint el nostre telèfon (que és on tenim el nostre compte original) connectat per poder utilitzar l'aplicació en un altre dispositiu. Una cosa que, de nou, amb Telegram no cal.

Mode fosc

Sembla que l'aplicació de Zuckerberg va instal·lar (de nou) millores en el seu 'manera fosc'. Per ser més exactes, el que faran serà tornar encara més fosques les parts fosques, així com canviar-li el color a les bombolles d'enviament per a permetre que puguem veure millor les converses, encara que tinguem la brillantor a mínim.

Millora en l'emmagatzematge

A més de les anteriors millores, també es podran filtrar els arxius de WhatsApp segons les seves característiques: arxius grans o arxius reenviats. Això ens permetrà controlar i gestionar millor l'emmagatzematge de l'aplicació. A més, també comptarà amb un selector perquè puguem ordenar els resultats que vulguem: així, podrem veure els arxius que més pesen (i tant ens ocupen) i decidir si esborrar-los o no. Es podrà triar filtrar els arxius més antics, recents o pesats.

Cerca de xats per data

D'altra banda, WhatsApp també ens permetrà que la recerca en xats sigui molt més fàcil. I és que, entre tantes converses, fotografies i vídeos, és impossible trobar algun arxiu o conversa de fa setmanes. Amb aquesta mesura, podrem localitzar els missatges rebuts o enviats, segons la data, segons informa WABetaInfo.

Mantenir missatges destacats

Quan notem que el nostre WhatsApp està saturat, només tenim una opció: començar a buidar xats sense pietat. Però, de vegades, ens fa molta pena perdre absolutament totes les dades de les converses. Per això, una altra de les millores que ha revelat WABetaInfo és que podrem netejar els nostres xats però conservar els missatges destacats. Una cosa que ens fa molt més fàcil desfer-nos dels xats i els arxius.

Adéu als rumors

Segons WABetaInfo, aquesta millora s'està experimentant tant en web com en versió iOS. Possiblement estem davant una de les millores més importants que podrien acabar amb els rumors, d'una vegada per totes. I és que WhatsApp inserir un botó que farà possible buscar a Google les imatges que rebem. Gràcies a aquest botó, serà molt més fàcil detectar estafes o falses.

Oblida't de Bizum: paga per WhatsApp

Sí, has llegit bé. Una altra de les millores en la qual treballa l'aplicació és implementar un sistema de pagament molt similar a Bizum. Segons les fonts, aquest servei, anomenat 'WhatsApp Payments', sembla que es començarà a utilitzar aquest mateix any 2020.

A l'Índia s'està començant a utilitzar el sistema de pagament amb 'WhatsApp Payments'. El que no sabem exactament és si a Espanya arribarà el mateix model, o si hi haurà alguna modificació en el servei. Sigui com sigui, et podràs acomiadar de Bizum per donar-li la benvinguda al pagament per WhatsApp. A part d'això, també s'està estudiant que WhatsApp sigui compatible amb altres aplicacions que utilitzin vídeos, com ShareChat (servei de l'Índia).


Comentaris

envia el comentari