Les noves normes de la DGT per utilitzar un vehicle

S'especifiquen les condicions d'ocupació dels cotxes i furgonetes

volant cotxe
En els vehicles privats es podran desplaçar dues persones per cada fila de seients | GTRES

L'arrencada de les primeres fases de la desescalada del desconfinament a Espanya ofereix un nou panorama a la mobilitat de la població. Per això, la DGT ha volgut facilitar aquesta informació als ciutadans perquè no quedi cap dubte sobre les diferents normes a seguir quan fem servir el cotxe privat o la furgoneta.

Des del seu compte de Twitter, la Direcció General de Trànsit (DGT) s'ha fet ressò de la publicació al BOE de les modificacions, on s'estableixen les condicions d'ocupació dels vehicles en el transport terrestre per donar una mobilitat segura, tot això d'acord amb el pla dissenyat de 'nova normalitat'.

Gran part d'aquests canvis introduïts en el BOE afecten el transport privat i, per tant, als vehicles dels ciutadans. Repassem en detall com ha quedat el BOE en aquests termes després d'haver estat publicat fa escassos dies.

Novetats referents als vehicles privats

«En els transports privats particulars i privats complementaris de persones en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, podran desplaçar dues persones per cada fila de seients, sempre que utilitzin mascaretes i respectin la màxima distància possible entre els ocupants», diu el BOE.

Canvis amb relació a les furgonetes

«En els vehicles en què, per les seves característiques tècniques, únicament es disposi d'una fila de seients, com en el supòsit de cabines de vehicles pesants, furgonetes, o altres, podran viatjar com a màxim dues persones, sempre que els seus ocupants utilitzin mascaretes que cobreixin les vies respiratòries i guardin la màxima distància possible», publica el BOE.

Aquesta nova ordre ja és d'aplicació des de les 00:00 hores del dia 4 de maig de 2020 fins a la finalització de l'estat d'alarma, incloent-hi les seves pròrrogues o fins que es donin les circumstàncies que justifiquin una nova ordre ministerial que canviï aquesta última ordre publicada.


Comentaris

envia el comentari