El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa sobre la situació del Coronavirus a Espanya el 5 de març del 2020

Illa anuncia tres noves ordres arran de l'estat d'alarma a Espanya

L'executiu les ha anunciat aquest dilluns al migdia

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat el migdia d'aquest dilluns, 23 de març, tres noves ordres en el context d'estat d'alarma que viu l'Estat espanyol  des del passat dia 14.

Així, Illa ha anunciat que es prendran les accions necessàries per garantir el subministrament de medicaments; que es convertirà en servei essencial el subministrament d'aigua i el tractament d'aigües residuals per tal de garantir-ne la higiene i la salubritat; i que es tancaran tots els hotels de l'Estat  a excepció d'aquells que es posin al servei dels sanitaris.

Illa creu que «les mesures que s'apliquin han de ser executables»

A banda d'aquestes noves ordres establertes per part del govern espanyol, Illa ha descartat aquest dilluns que el seu executiu adopti ara la mesura d'un confinament total —tal com li reclamen territoris com Catalunya o Múrcia— perquè «el pitjor —i que no ens conduiria a la victòria— és proposar mesures que no es poden complir».

En roda de premsa a la Moncloa, Illa ha insistit que «les mesures han de ser executables» i les dictades pel seu executiu ja són de les «més dràstiques» del món. En tot cas ha advertit que el seu executiu està «analitzant» l'evolució de la epidèmia i si en algun moment considera que ha d'adoptar-ne d'altres, ho faria.