El metro de Barcelona arriba a la Zona Franca amb dues noves parades

Ada Colau i Quim Torra han inaugurat aquest dissabte el nou tram de la L-10
La inauguració de les dues parades de metro de Barcelona | CatalunyaDiari

 

El metro de Barcelona ja compta des d’aquest dissabte amb dues noves parades. Es tracta de les anomenades «Foc» i «Foneria», que acosten aquest transport públic finalment a la Zona Franca, on ja hauria d’haver arribat fa dècades. L’acte ha comptat amb diverses autoritats, com ara el president Quim Torra, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el vicepresident Pere Aragonès o els consellers Jordi Puigneró i Damià Calvet

 

El metro arriba a la Zona Franca de Barcelona amb dues noves parades

Les dues parades amplien el tram sud de la L-10 i permetran als veïns d’aquests barris de Sants-Montjuïc viatjar en metro per Barcelona gràcies a les connexions amb dues altres línies, la 1 (vermella) i la 5 (blava).

 

En aquest sentit, a les estacions de Can Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc, els usuaris poden fer transbord a la línia 9 Sud. A més, a Torrassa també ho podran fer a la línia 1, que connecta amb Universitat, Catalunya o Espanya, entre altres parades. A Collblanc poden fer intercanvi amb la línia 5, que permet arribar, entre d'altres, a Sants Estació, Sagrada Família o Diagonal.

 

Les noves parades de L-10, una qüestió de «justícia»

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha demanat disculpes als veïns, ja que l’arribada del metro a la Zona Franca s’hauria d’haver produït a les acaballes dels 90: «Era una qüestió de justícia», ha assenyalat en el torn de parlaments Colau, que també ha assegurat que Barcelona «no pot tenir barris de primera i de segona. Si volem lluitar contra la desigualtat, hem de fer obres com aquesta».

 

  

Per la seva banda, el president Quim Torra, ha volgut recordar la «dificultat de tirar endavant les infraestructures de transport per l'ofegament crònic de les fiannces per part de l'Estat», una denúncia que ha ampliat demanant «menys policies antidisturbis i més quilòmetres d'infraestructures», en referència als més de 600 cossos de l'Estat que arribaran a Catalunya en motiu de la Diada. 

 

 

La modera L-10 del metro de Barcelona

L’obertura de les dues noves parades fa que la L-10 compti amb cinc parades ara, i que uneixi el barri de la Marina i Collblanc, passant per Torrassa i Can Tries/ Gornal. Cal recordar que la L-10 funciona sense conductor i que compta amb estacions adaptades a les persones amb cadira de rodes.

 

El conseller de Territori, Damià Calvet s’ha compromès a inaugurar a inicis de 2019 dues altres noves estacions, la de la Ciutat de la Justícia i la de Provençana, a Hospitalet de Llobregat.