Josep Maria Argimon en roda de premsa, a Alcarràs, el 17 de juny de 2021

Les últimes restriccions que ha anunciat el Govern contra la Covid-19

Les mesures a les residències d'avis s'intensifiquen | De 2 a 3 els visitants simultanis i augmenten dels testos d'antígens setmanals

Les últimes dades de l'afectació de la Covid-19 en residències de gent gran ens mostren un repunt de casos en aquest sector vulnerable de la població. Per tant, la Generalitat farà efectives aquest dimarts, 20 de juliol, les noves mesures de prevenció.

Salut i Drets Socials han elaborat un nou protocol de prevenció del virus a causa de l'elevada transmissió comunitària de la variant Delta de la Covid-19. El document s'implementarà aquest dimarts i s'enduriran les mesures a les residències de la tercera edat.

Els treballadors que no estiguin vacunats hauran de passar 3 PCR durant la setmana. Fins ara, només era necessària una setmanal. Aquells que tinguin la pauta completa hauran de fer-se una prova a la setmana.

El nombre de visitants simultanis es reduirà a 2, abans es permetien fins a 3 persones. També s'ha recomanat que siguin persones vacunades qui facin la visita. A més, serà necessari passar un test d'antígens ràpid cada vegada que es visiti a un resident.

Tot i que en un primer moment s'havia informat que el test havia de ser comprat pels visitants, Salut ha aclarit que no serà així. De fet, les residències facilitaran les proves i els visitants podran fer-se el test allí mateix.

 

El 86,08% dels centres de gent gran no tenen cap positiu

A Catalunya hi ha un total de 1.028 residències d’avis. D’aquest el 3,01% estan en vermell, això vol dir que hi ha 31 amb un focus actiu de Covid-19  o un brot que s’està investigant. En taronja hi ha 112 centres, que són el 10,89% del total, amb casos positius considerats controlats. La resta de 885 residències de la tercera edat en verd, que són el 86,08%, no tenen cap contagiat.

El 94% dels residents tenen la pauta completa

El 96% dels residents dels centres de gent gran tenen com a mínim una dosi de la vacuna i el 94% les dues. El percentatge de treballadors vacunats disminueix una mica amb un 88% de vacunats amb la pauta completa i un 89% amb una dosi del vaccí.

De totes les proves de prevenció contra la Covid-19 que es fan el 20,18% surten positives. En canvi, a les residències d'avís aquesta xifra és molt menor, ja que només representa un 4,01% del total.