Diverses cintes per córrer en un gimnàs

Les noves restriccions als gimnasos a Catalunya que han passat desapercebudes

El Govern ha anunciat aquest matí les noves mesures

Després del repunt de contagis de coronavirus dels últims dies a Catalunya, el Govern ha anunciat aquest divendres al matí les noves restriccions que entraran en vigor a partir del pròxim dilluns, 21 de desembre, i que duraran fins al dilluns, 11 de gener. 

No obstant això, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha manifestat, durant la roda de premsa, que gimnasos i instal·lacions esportives podran mantenir les seves portes obertes durant les festes de Nadal i ho faran amb un aforament limitat al 50%, com havien tingut fins ara. També es manté l'aforament limitat al 30% en els que estiguin en espais tancats i la cita prèvia per poder acudir-hi.

Dins d'aquests es podran fer exercicis de baixa intensitat i sempre amb la mascareta posada mentre que totes aquelles activitats físiques d'alta intensitat, les quals no permeten l'ús de mascareta entre els seus practicants, només es podran realitzar a l'exterior.

Tot i aquestes mesures, encara hi haurà alguns gimnasos que romandran tancats. Els afectats són aquells que estan a l'interior dels centres comercials els quals estaran tancats mentre no millori l'epidèmia.

Bars i restaurants amb horaris limitats

Les restriccions anunciades aquest divendres afecten novament al sector de l'hostaleria que veu com restaurants i bars hauran de limitar el seu servei a esmorzars i dinars. Ahir dijous, la consellera de Salut, Alba Vergès, ja advertia que les restriccions que s'anunciarien serien considerades «mesures impopulars».

I és que, aquest està sent un any molt complicat pel sector de la restauració que s'haurà d'adaptar a les noves restriccions durant el Nadal. Així doncs, des de la Generalitat s'ha manifestat que els locals podran obrir al públic des de les 7.30 a les 9.30 hores del matí i de les 13.000 fins a les 15.30 hores, tot just per cobrir esmorzars i dinars. No obstant això, els bars i restaurants podran oferir servei de menjar, a condició que es tracti de servei a domicili, fins a les 22.00, si es va recollir a local, o 23.00 hores si es tracta d'entrega a domicili.

El nombre màxim de persones que podrà haver-hi en una taula serà de 4 tot i que la xifra s'amplia a 6 en cas que aquestes formin part d'un màxim de dues bombolles diferents. 

En un primer moment el Procicat contemplava en el pla de Nadal modificar els horaris de la restauració en alguns dies festius i allargar-lo. Finalment, avui ha anunciat que no serà així i es mantindran les mateixes restriccions sense que els dies festius siguin una excepció.

D'altra banda, les botigues podran romandre obertes tot complint amb les limitacions d'aforament que hi havia establertes fins ara, malgrat que els restaurants que estiguin en centres comercials sí que hauran de tancar. Per la seva part, cinemes, teatres i museus podran continuar oberts respectant un aforament del 30% en sales i espais.

Per últim, el Govern ha anunciat que el confinament passarà el pròxim dilluns a ser comarcal fins a l'11 de gener mentre que Catalunya mantindrà el confinament perimetral tot i que es permetrà sortir en cas que es vagi a visitar a familiars o «gent propera».