Home amb mascareta i guants al gimnàs

Les noves restriccions preveuen el tancament dels centres esportius amb la incògnita dels gimnasos i piscines

El Govern anunciarà les mesures aquest migdia

Aquest migdia, el Govern de la Generalitat anunciarà les noves mesures per intentar frenar la segona onada del coronavirus a Catalunya. El Departament de Salut prepara un confinament perimetral municipal de cap de setmana i el tancament de tota activitat cultural i esportiva, així com les extraescolars. A més, també es prorrogaria el tancament al públic de bars i restaurants i no es permetrien entrades i sortides del territori català.

Pel que fa al comerç, només podrien funcionar aquells establiments de menys de 800 metres quadrats i en l'àmbit laboral es seguirà recomanant el teletreball. Pel que fa a l'educació, les escoles seguiran obertes però el Procicat es planteja aprovar algunes recomanacions d'educació a distància que podrien afectar els ensenyaments de batxillerat i FP.

Per tot plegat, en quin punt queda l'activitat esportiva? Les noves mesures tenen previst el tancament de tots els centres esportius fins a nova ordre. Això inclou els gimnasos i les piscines? Caldrà veure si també acaben tancant, tal com s'ha fet en altres països, o seguiran amb les portes obertes. A França, per exemple, amb el confinament domiciliari estan tancats i només es permet caminar a prop del domicili per facilitar l'exercici físic. El Govern detallarà totes les mesures al migdia, en una roda de premsa programada a les 13.30 hores.

 

Catalunya notifica 5.626 casos nous de Covid-19

Aquest dijous al matí, el departament de Salut ha notificat un total de 5.626 casos més de Covid-19 confirmats amb proves PCR i d'antígens. Pel que fa a les morts vinculades a la malaltia, la xifra s'ha disparat fins a les 78 defuncions. Ara bé, el risc de rebrot segueix la tendència a la baixa iniciada ahir i baixa dos punts, passant de 840 a 838. També ha disminuït la velocitat de propagació, l'Rt, que passa d'1,38 a 1,34. En canvi, la incidència a 14 dies segueix augmentant i se situa ara a 654.

D'altra banda, cal destacar que el 13,30% de les proves que es fan donen positiu. Pel que fa a les dades conjuntes del territori espanyol, el Ministeri de Sanitat ha registrat 19.765 nous positius i 168 morts més per coronavirus a Espanya en relació amb el total de casos confirmats el dia anterior, amb 35.466 defuncions totals des de l'inici de la pandèmia.