Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta

Els números negatius de Cerveses Moritz: Més de 15 anys de pèrdues econòmiques

El darrer any es van registrar 3,6 milions d'euros de balanç negatiu

Imatge de l'interior de la Fàbrica Mortiz de Barcelona
Imatge de l'interior de la Fàbrica Mortiz de Barcelona | Moritz

La marca de cervesa Moritz de Barcelona segueix sense poder tancar un any amb números positius. Metrópoli Abierta treu a la llum els comptes de la fàbrica artesanal catalana detallant que en tres llargs lustres no ha estat capaç de sortir del balanç negatiu. De fet, assenyala que les pèrdues superen els 30 milions d'euros. En aquest sentit, destaca que Moritz ha reformulat la seva activitat durant els darrers anys amb diferents plans de negoci i que en el darrer va anunciar l'entrada en números negres, l'any 2019.

Sense anar més lluny, l'any passat es van registrar 3,6 milions d'euros en pèrdues tal com indica el citat mitjà. A més, les xifres de vendes no augmenten i s'ha arribat a una xifra similar, 18 milions d'euros, a la de l'any 2015 quan eren 17,8. De fet, en els darrers 3 anys la facturació per vendes ha baixar un 6%.

 

El motiu d'estancament en vendes

Segons el digital, aquesta situació es deu a la gerència amb motiu del rellançament de Moritz l'any 2014 on la família propietària Roehrich Saporta va decidir incorporar com a director general a Albert Castellón Claramunt. Assegura que no tenia experiència en la gestió de societats però es va confiar plenament en la seva figura. Un dels primers moviments del nou gerent va ser lligar la cervesa Moritz amb l'independentisme, un fet que el va arrossegar al món polític.

Castellón només va estar al càrrec l'any 2014 i posteriorment va ser rellevat. Durant els deu anys que va estar a l'empresa els comptes de la marca cervesa Mortiz van ser negatius i així ho han continuat sent. Moritz va ser fundada a Barcelona per un ciutadà d'Alsàcia del mateix cognom. A finals dels anys setanta del segle XX va desaparèixer.

Cal recordar que la família propietària Roehrich Saporta té el control de Moritz gràcies al grup de cerveses La Zaragozana, que té la seva seu a la capital d'Aragó. Aquest gran conglomerat d'empreses consolida els seus comptes amb el holding Agora SA i la xifra de negoci s'eleva fins als 210 milions d'euros, on s'inclou el negoci de Moritz, amb un fons propi d'aproximadament de 120 milions d'euros.