Obert el registre perquè els treballadors en ERTO puguin rebre l'ajut de 600 euros

Es preveu que se'n puguin beneficiar 175.000 treballadors

Imatge d'un rètol d'una oficia del SOC a Catalunya
Els treballadors amb ERTO i amb contracte fix discontinu, d'enhorabona   | LleidaDiari.cat

Es van anunciar el passat 25 de gener, va sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la setmana passada i avui ja és una realitat. Des d'aquest dilluns, 15 de febrer, milers de treballadors ja poden sol·licitar l'ajut de 600 euros que la Generalitat posa al seu abast. Concretament, els treballadors que se'n veuran beneficiats són els que tenen ingressos baixos i es troben afectats per un ERTO i els treballadors amb un contracte fix discontinu, beneficiaris de la prestació extraordinària. El Govern calcula que, en total, s'arribarà als 175.000 beneficiaris.

Avui mateix, doncs, s'ha activat el registre per tal que tots els treballadors que compleixin els requisits puguin realitzar la seva sol·licitud. El període per demanar aquest ajut durarà fins al 25 de febrer a les 15.00 hores. Tot i això, cal saber que l'ordre de presentació no es tindrà en compte per a l'adjudicació de les subvencions, sinó que es prioritzaran aquells treballadors amb les rendes més baixes. Els beneficiaris, que es calcula que seran 175.000, rebran un pagament únic de 600 euros. Aquesta línia d'ajuts està dotada amb 105 milions d'euros i és gestionada per la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Quins requisits necessito per rebre l'ajuda?

La inscripció al registre s'haurà de formular a través del Servei d'Ocupació de la Generalitat i serà l'únic tràmit necessari per a sol·licitar l'ajut. Els requisits per optar a la prestació són residir a Catalunya i estar afectat per un ERTO actiu a desembre de 2020, o bé ser beneficiari de la prestació extraordinària com a fix discontinu. Per inscriure's al registre, no és necessària una signatura electrònica. Un cop tancat el registre, el Departament de Treball analitzarà la situació dels sol·licitants i, posteriorment, publicarà la resolució de la convocatòria i efectuarà el pagament a les persones beneficiàries.

Divendres, l'hora dels autònoms

Aquesta línia d'ajuts de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies també compta amb un paquet destinat a treballadors autònoms. En total, s'hi destinaran 280 milions d'euros i tots aquells que compleixin amb els requisits podran sol·licitar-la a partir de divendres que ve, 19 de febrer, tal com es va anunciar amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Sense grans canvis en les restriccions, però sí amb «petites modificacions»

Caldrà veure si la situació d'alguns d'aquests treballadors canviarà dilluns vinent, 22 de febrer. Serà el dia en què s'hauran de modificar, prorrogar o eliminar les actuals mesures restrictives. Molts treballadors estan pendents d'aquestes possibles modificacions per saber si canviarà la seva situació laboral. De moment, tot i que encara falta una setmana, el Govern ja ha explicat que no es preveuen grans canvis en les restriccions, però sí «petites modificacions» en algunes d'elles. Aquestes obertures de les mesures podrien afectar el comerç en general i als centres comercials en particular. 


Comentaris

envia el comentari