Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10 de novembre

Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10 de novembre

La sol·licitud s'ha de presentar personalment i en imprès oficial a qualsevol oficina postal fins al dia 31 d'octubre

Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10 de novembre
Obert el termini per sol·licitar el vot per correu en les eleccions del 10 de novembre | EFE

El termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals del 10 de novembre s’ha obert aquest dimarts, coincidint amb la convocatòria oficial dels comicis.

Segons ha informat Correus, la sol·licitud del vot per correspondència s’ha de presentar personalment i en imprès oficial a qualsevol oficina postal fins al dia 31 d’octubre inclusivament, en l’horari habitual d’obertura.

La petició ha de ser realitzada personalment per cada elector, tret que sigui en cas de malaltia o discapacitat –acreditada mitjançant certificació mèdica oficial– que impedeixi la formulació personal de la sol·licitud, en què podrà ser presentada en nom de l’elector per una altra persona autoritzada notarialment o consularment.

En el moment de formular la sol·licitud, els interessats han d’acreditar la seva personalitat presentant davant de l’empleat de l’oficina postal el DNI, passaport o carnet de conduir originals.

Eleccions locals parcials el 17N

Correus també gestionarà el vot per correspondència per a les eleccions locals parcials que se celebraran el 17 de novembre en 35 municipisi 88 entitats localsmenors on no es va presentar cap candidat per als comicis del 26 de maig, així com en uns altres tres municipis amb taules l’escrutini de les quals va ser anul·lat en les últimes eleccions municipals.

En aquest cas, el termini de sol·licitud de vot per correu també s’obre aquest dimarts i finalitzarà el dijous 7 de novembre.

També et pot interessar...