Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Obertes les inscripcions per al programa de formació juvenil «Baix Camp. De la Terra a la Taula»

L’itinerari d’orientació, capacitació i inserció s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que estiguin inscrits a l’Oficina de Treball i a la Garantia Juvenil

L'agroalimentació ecològica, punt clau de la formació | Cedida

 

Tret de sortida al procés de selecció de participants del projecte Singulars d’Ocupació Juvenil «Baix Camp. De la Terra a la Taula», que l'Ajuntament de Cambrils promou conjuntament amb l’Institut de Formació i Empresa (IMFE) Mas Carandell, el Consell Comarcal del Baix Camp i IDETSA de l’Hospitalet de l’Infant.

La iniciativa, concretament, s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys, interessats en l’agroalimentació ecològica, que estiguin apuntats a l’Oficina de Treball i al programa de Garantia Juvenil. Les inscripcions, expliquen des de l’ajuntament cambrilenc, es poden fer «a través de qualsevol de les entitats impulsores».

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

Orientació, formació i inserció laboral

El projecte «Baix Camp. De la Terra a la Taula» ofereix itineraris d’orientació, formació i inserció per reforçar «l’ocupabilitat de joves a l’atur, a partir de la dinamització dels sectors agroecològic i agroalimentari, considerats estratègics a la comarca», remarquen les institucions impulsores.

Les diverses accions de formació comencen ara, amb la selecció de les persones participants i el primer procés d’orientació professional segons competències, personalitzat i a mida per a cadascun dels joves que participin al programa. Amb això, hi haurà una tècnica d’orientació per als grups de formació, que serà el referent de cada jove i ajudarà els participants en el seu procés de recerca de feina o de retorn al sistema educatiu fins al 31 de desembre de 2019.

«Slow food» i agroalimentació 3.0

Els joves seleccionats per formar part del projecte, en cada cas, podran triar entre les tres alternatives formatives programades: «Slow food: aliments ecològics i km 0: transformació de gèneres», a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils;  un curs de producció agroecològica organitzat per l’IMFE Mas Carandell de Reus; i un itinerari de 90 hores sobre indústria agroalimentària 3.0, organitzat per IDETSA a l’Hospitalet de l’Infant.

L’objectiu final de la iniciativa és que «les persones participants s’insereixin laboralment en professions relacionades amb la formació realitzada», expliquen els responsables del projecte, «o bé s’inscriguin a Cicles Formatius». En aquest sentit, per potenciar la inserció dels participants, Mas Carandell «ja està realitzant la prospecció i contacte amb empreses del territori».