IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Obren una borsa de treball per contractar 150.000 persones a Espanya

Pretén ser un revulsiu per a molts ciutadans que s'han quedat sense feina

Temporera treballant en la recol·lecció de la maduixa
Oberta una borsa de treball per a mà d'obra al sector agrícola  | EFE/Julián Pérez

La crisi del coronavirus al nostre país ha comportat la pèrdua de milers de vides i el contagi de moltíssimes persones, però també ha donat lloc al fet que nombrosos ciutadans es vegin afectats de ple pels ERTO de les seves empreses, tancant els seus negocis com autònoms o directament perdent els seus llocs de treball. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per aquest motiu, ara ASAJA (Associació Agrària de Joves Agricultors) s'ha aliat amb ESRI Espanya, una empresa de tecnologia de sistemes d'informació geogràfica, per posar en marxa una borsa de treball molt especial amb ofertes de feina que s'aniran sumant poc a poc.

Es tracta d'una borsa on es buscarà tota la mà d'obra que necessiten els empresaris de sector agrícola durant les pròximes campanyes de recol·lecció de diferents cultius.

En concret, es calcula que a través d'aquest sistema, que va començar a ser operatiu el passat 8 d'abril, es podran contractar entre 100.000 i 150.000 persones de forma eventual per a les diferents tasques del camp..

Com utilitzar la borsa de treball d'ASAJA?

Els ciutadans que estiguin interessats a optar a una d'aquestes ofertes de feina han de procedir a inscriure's mitjançant un formulari que s'ha establert a la pàgina web d'ASAJA. En aquest document s'hauran d'introduir les seves dades personals i les campanyes en les quals es vulgui formar part.

D'aquesta manera, quan sorgeixi la petició de mà d'obra d'un empresari, l'esmentada associació, a través de les seves delegacions provincials i fent ús de la tecnologia d'ESRI Espanya, podrà anar seleccionant els treballadors segons criteris com la proximitat dels seus domicilis al lloc on se sol·licita personal.

ASAJA ha donat a conèixer que, amb aquesta iniciativa, el que persegueix és «contribuir a pal·liar el greu problema que preocupa, d'una banda, a milers d'empresaris agraris, que veuen com les seves produccions poden quedar-se al camp sense ser recollides, i, de l'altra, a milers de treballadors que es troben sense feina i corren perill de no poder recuperar-la a curt termini».

Segons s'ha indicat, en les setmanes vinents es necessitarà mà d'obra per a la recol·lecció de préssecs o prunes a la Vall de l'Ebre, de nespres a Alacant, d'espàrrecs a Guadalajara, d'alls a Còrdova o de cirera a la Vall de Jerte, per exemple.


Comentaris

envia el comentari