Castell de Vila-seca

Vila-seca invertirà 100.000€ més en el Castell per adaptar-lo com a sala d'exposicions

L'Ajuntament treu a licitació uns treballs que inclouen millores en la il·luminació i el control tèrmic de les sales, així com la instal·lació d'un sistema de càmeres de videovigilància

L'Ajuntament de Vila-seca ha tret a licitació les obres de condicionament per adaptar el Castell com a sala d'exposicions. Després de 14 anys de la seva compra per part del municipi i de treballs de remodelació que s'han allargat tot aquest temps, aquest serà el darrer pas abans que aquest equipament obri portes definitivament com a sala d'exposicions. L'anterior govern ja va tancar un acord amb la Fundació Vila Casas per tal de portar al llarg de l'any diferents exposicions d'artistes contemporanis catalans. Tot i que en un principi es va anunciar que l'espai obriria durant aquest 2019, aquests treballs endarreriran l'obertura del Castell fins al 2020.

Cal recordar que el Castell de Vila-seca ja va tornar a obrir al públic el passat mes de febrer i que des d'aleshores ha acollit diferents actes. Ara, les obres es basen en aspectes com la il·luminació, el condicionament tèrmic i la instal·lació d'un sistema de carrils expositors a les sales que acolliran les obres d'art. Tot i això, la memòria valorada inclou altres actuacions, com és la incorporació d'un sistema de seguretat a l'interior de l'equipament o l'arranjament d'unes goteres a la teulada. La inversió prevista ronda els 100.000 euros i el termini per presentar les ofertes acaba el 21 de novembre. La durada dels treballs serà d'un mes aproximadament. 

Imatge interior d'una de les sales del Castell de Vila-seca.
Imatge interior d'una de les sales del Castell de Vila-seca que acolliran les obres d'art. | I. Alcalá

El contracte que s'acaba de treure a licitació abasteix el subministrament i la instal·lació de diferents elements per tal de garantir els usos del Castell com a sala d'art. Així, es preveu instal·lar un nou sistema lumínic amb regulació, sis aparells de deshumidificació i un nou carril per exposar quadres en una de les sales on no es disposa actualment.

En matèria de seguretat, s'instal·larà un sistema amb 22 càmeres de videovigilància, així com un punt de control a l'entrada del Castell on es podran visualitzar les imatges. D'altra banda, seran necessaris la reubicació d'alguns dels extintors i la reparació de dues goteres que han aparegut a la coberta i que podrien afectar les sales de la planta superior.

En marxa el disseny del museu del Celler de Vila-seca

En paral·lel a aquest contracte, el govern municipal de Vila-seca ha aprovat recentment el projecte de museïtzació del Celler Noucentista. Aquest projecte es traurà a licitació en els pròxims dies per tal d'anar desenvolupant la part museística del Celler en paral·lel a les obres de restauració. En aquest sentit,  la Junta de Govern Local ja ha donat el vistiplau a la contractació de la UTE Cots i Claret - Garcia Riera - Ertak  per fer-se càrrec de les obres de l'antic celler cooperatiu i l'adjudicació es tancarà en pocs dies.