Imatge exterior del temple de la Sagrada Família de Barcelona

Les obres de la Sagrada Família s'endarrereixen i no s'acabaran l'any 2026

Els responsables ho justifiquen a causa dels efectes de la crisi del coronavirus

Aquest dimecres els responsables de la Sagrada Família de Barcelona han anunciat que les obres del conjunt arquitectònic no finalitzaran l'any 2026, tal com estava previst. Els efectes de la crisi de la pandèmia del coronavirus han causat estralls en tots els àmbits de la població i el cas del Temple Expiatori és un més. La situació de la Covid-19 ha fet replantejar el calendari de la basílica i segons el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, «acabar les obres el 2026 és impossible».

L'anunci s'ha fet durant la roda de premsa de la jornada de portes obertes que tindrà lloc al temple, on també s'ha explicat que l'objectiu actual és acabar la torre de la Mare de Déu abans del 2021. Més enllà d'això, els responsables no poden donar cap data exacta de la finalització global de les obres a causa de la incertesa econòmica que s'està patint.

De fet, el temple ha patit una davallada molt important dels ingressos que provenen dels donatius de les vistes, a causa de la caiguda de visitants. Per exemple, el juliol de 2019 el temple va ser visitar per més de 15.000 turistes mentre que enguany tan sols 2.000. «Sinó és el 2026, serà el 2030, però entre tots ho acabarem», indica Camps.

Cal recordar que la Sagrada Família va tornar a obrir les portes fa unes setmanes, el passat 25 de juliol, després de tancar el recinte a causa de la Covid-19. El període més llarg que ha estat tancat, a banda de la Guerra Civil entre el 1936 i el 1939. 

 

Jornada de portes obertes 

Davant el descens de visites, la Sagrada Família ha organitzat una jornada de portes per aquest 18, 19 i 20 de setembre, coincidint amb les festes de La Mercè de Barcelona. Per visitar el conjunt arquitectònic, s'han posat en sorteig al voltant d'unes 12.000 entrades. Els afortunats podran veure com es culmina la torre de la Verge Maria i com serà l'estrella que la coronarà.