L'oci nocturn, en el punt de mira per un nou brot a Espanya sorgit d'una altra festa

El conseller de Sanitat de Govern de Castella-la Manxa, Jesús Fernández Sanz, ha avançat que al llarg de la jornada el va notificar

Una mostra de la vacuna contra la coronavirus de la companyia Moderna
Espanya no deixa de notificar nous brots de coronavirus | cedida

El conseller de Sanitat del Govern de Castella-la Manxa, Jesús Fernández Sanz, ha avançat que al llarg de la jornada d'aquest dijous va notificar un nou brot de contagiats per COVID-19 a la localitat toledana de Corral d'Almaguer amb cinc positius sorgits en el si d'una festa, pel que ha apel·lat a afrontar el debat de la idoneïtat de mantenir l'oci nocturn en els termes establerts.

Durant la seva intervenció en el transcurs d'un debat parlamentari, Fernández Sanz ha valorat que l'equip de gairebé mig miler de rastrejadors contractats per la regió ja han realitzat 20.300 estudis a contactes amb el virus, celebrant el seu «precoç resposta» que ha permès delimitar els brots de manera molt efectiva.

Ordenant els brots existents a la regió, ha apuntat que a Socuéllamos hi ha més de 40 casos positius ja controlats, afegint que en el cas de l'assentament il·legal d'Albacete s'han realitzat 605 proves PCR i els positius ascendeixen a 30. En Calera i Barraques hi ha una altra situació «complicada» amb sis casos positius, que no es considera brot en trobar-se dins d'un entorn familiar.

Després de recalcar que el nou brot de Corral d'Almaguer sorgeix d'una festa, ha insistit que l'oci nocturn ha de ser «la següent discussió» en l'àmbit nacional. Fernández Sanz ha reparat en què en l'actualitat hi ha 39 pacients positius hospitalitzats a la regió i nou d'ells en plantes UCI.

11a posició en capacitat de prevenció

El portaveu del PP a les Corts de Castella-la Manxa, Juan Antonio Moreno, ha denunciat el que «quantitat de treball no és igual a qualitat de treball», ja que, segons ha informat, Castella-la Manxa es troba en onzena posició en àmbit nacional en capacitat de prevenció de COVID-19, havent-hi 10 Comunitats Autònomes «per davant» pel que considera que encara «hi ha molt marge de millora».

A això, ha demanat al Govern regional que informi sobre el kit de diagnòstic que la comunitat va rebre en el qual es comptava amb 363.000 diagnòstics ràpids, mentre que el PSOE comunica que han realitzat 159.000, i que es desconeix on es troben els diagnòstics ràpids restants. En un altre ordre, ha exposat que les esperes sanitàries en els anys en què PSOE porta al Govern, han augmentat arribant fins i tot a donar-se 35.000 cites anul·lades, i ha manifestat que el PSOE ha «incomplert la seva pròpia normativa» amb relació a les mascaretes que van anunciar que enviarien a menors d'entre 3 a 12 anys i que, segons ha confirmat, «durant aquests mesos no han rebut ni una sola de les promeses».

Finalment, ha demanat que es reforci la coordinació a diferents nivells «no només centrar-se en la primària i hospitalària», i implementar estratègies de comunicació de riscos a la població, evitant improvisacions ni generant «incerteses».


Comentaris

envia el comentari