Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Una barra plena a l'interior d'un bar musicar durant l'assaig clínic per a l'obertura de l'oci nocturn

L'oci nocturn insisteix: Volen reobrir per Cap d'Any

Les associacions del sector han presentat dos recursos davant el TSJC per suspendre les actuals mesures anti-Covid

L'oci nocturn segueix lluitant contra la decisió del Govern de tancar els establiments del sector en el marc de les mesures anti-Covid que van entrar en vigor per contenir la sisena onada del coronavirus. En aquest sentit, aquest dilluns s'han presentat dos recursos contra el decret de mesures de l'executiu català davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè les discoteques volen reobrir la nit de Cap d'Any.

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon), la Federació Catalana d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i la Plataforma d'Empresaris Afectats per la Covid-19 (Peacovid-19) han presentat davant el TSJC dos recursos contenciosos-administratius contra el tancament de l'oci nocturn i la reducció d'aforament a la restauració.

En aquest sentit, consideren que la sisena onada de la Covid-19 retrocedeix la seva incidència i que als hospitals catalans no hi ha una situació alarmant. Per tot això, demanen reobrir les discoteques almenys la nit de Cap d'Any, una de les més importants pel que fa al seu negoci.

El sector de l'oci nocturn diu que les mesures no funcionen

En el recurs, les associacions de l'oci nocturn consideren que les mesures no tenen eficàcia i que les restriccions estan provocant perjudicis irreparables al sector, en unes dates tan assenyalades com les festes de Nadal. En un comunicat, han assenyalat que «actualment no existeixen brots associats als establiments d'oci i restauració».

Així mateix, argumenten que la reobertura de l'oci nocturn suposarà un fre als «problemes de convivència en l'espai públic, el desplaçament incontrolat de joves i la proliferació de festes il·legals».

La Fecasarm demana la suspensió cautelar i urgent de totes les restriccions

En el seu escrit, la Fecasarm demana la nul·litat de ple dret o almenys la suspensió cautelar urgent de totes les mesures restrictives, incloses el toc de queda nocturn i la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones. En aquest sentit, argumenten que consideren «inconstitucional» que una comunitat autònoma restringeixi drets per contenir la pandèmia.

Les entitats del sector de l'oci nocturn considera que la Generalitat gestiona la pandèmia donant cops de volant sense sentit, afectant sectors econòmics molt castigats per la pandèmia. Sobre l'afectació al seu negoci, xifren les pèrdues en més de 730 milions d'euros en el sector de la restauració i en 80 milions en l'oci nocturn, afectant prop de 250.000 treballadors.